Ολυμπιονίκης ο Εμανουήλ Καραλής: «Πέταξε» στα 5,90 μ και πήρε το χάλκινο για την Ελλάδα… Στην παγκόσμια ελίτ του άλματος επί κοντώ ο χαμογελαστός «Μανόλο» [videos]

epa11528664 Emmanouil Karalis of Greece celebrates after clearing 5.90m in the Men Pole Vault final of the Athletics competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Stade de France stadium in Saint Denis, France, 05 August 2024. EPA/MARTIN DIVISEK




Το 6ο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή και πρώτο για τους αθλητές του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι γεγονός με τον εκπληκτικό Εμμανουήλ Καραλή.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ή γνωστός ως “Μανόλο” από τον κόσμο που τον λατρεύει, εξασφάλισε μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνωντου Παρισιού!

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Ο Καραλής αναδείχθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης στο Άλμα επί Κοντώ χθες το βράδυ στο Παρίσι. Ήταν μία μαγική βραδιά για τον 25χρονο πρωταθλητή μας που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη, από το 5,50μ έως και το 5,90μ για να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, με επίδοση τα 5 μέτρα και 90 εκατοστά, βρέθηκε στην 3η θέση ανάμεσα στους τρεις αθλητές που συνέχισαν στον τελικό του αγωνίσματος.

Εκεί έχασε τα 5,95μ, αλλά σε μια μνημειώδη κίνηση τακτικης, άφησε το ύψος, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους 4 βασικούς αντιπάλους του για το χάλκινο. Απέτυχαν όλοι κι έτσι ο «Μανόλο» εξασφάλισε την τρίτη θέση, αφού μπροστά του βρίσκονταν ήδη οι Ντουπλάντις, Κέντρικς.

Ο Σουηδός παγκόσμιος ρέκορντμαν δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το back to back στα Χρυσά Ολυμπιακά Μετάλλια με 6 μέτρα και 25 εκατοστά, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, «συντρίβοντας» παράλληλα και το Ολυμπιακό ρεκόρ του Τιάγκο Μπράζ (Βραζιλία) με 6,03 από το 2016 στο Ρίο.

Δεν κατάφερε να περάσει τα 6 μέτρα, αλλά πανηγύρισε το χάλκινο!

Είναι το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά.

  • Η τελική οκτάδα στο Άλμα Επί Κοντώ:

1. Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) 6,25 – παγκόσμιο ρεκόρ

2. Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5,95

3. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5,90

4. Τζον Ομπιένα (Φιλιππίνες) 5,90

5. Ερσού Σασμά (Τουρκία) 5,85

6. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,85

7. Μποκάϊ Χουάνγκ (Κίνα) 5,80

8. Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5,80




Ο Ελληνας πρωταθλητής ξεκίνησε δυναμικά από την αρχή του αγώνα, καθώς στα πρώτα του άλματα πέρασε με χαρακτηριστική άνεση τα 5,50 μ. και τα 5,70 μ.

Εξίσου δυνατή ήταν και η συνέχεια, με τον Καραλή να περνάει τα 5,80 μ. και τα 5,85 μ. Στην πέμπτη του προσπάθεια, πέρασε τα 5,90 μ., ενώ αποτυχημένες ήταν οι απόπειρες να περάσει τα 5,95 μ. και 6 μ. αντίστοιχα.

Ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς με άλμα στα 5.95μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Σουηδός παγκόσμιος ρέκορμτμαν Άρμαντ Ντουπλάντις πέρασε τα 6.00μ., εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο και συνέχισε για το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ δοκιμάζοτας άλματα στα 6,25.

Με την τρίτη, ο εξωπργματικός επικοντιστής το κατάφερε: Παγκόσμιος Ολυμπιονίκης!

 




 




 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Για θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια ενημερώθηκε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Ζητήθηκε η αποχώρησή της από το Ολυμπιακό Χωριό * Αναμένεται 2ο δείγμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: