Άλλα ντ’ άλλων ο Αβέρωφ, δεν χώνεψε ακόμα την ήττα του στις προεδρικές εκλογές: Πιστεύει τους Τούρκους και όχι τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας; Είναι δυνατόν;

Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Φωτογραφία via ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ και Αβέρωφ Νεοφύτου – Averof Neofytou., Facebook




Ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, φαίνεται ότι πιστεύει τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και όχι τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο χριστοδουλίδη.

Έσπευσε να κατηγορήσει τον Κύπριο ηγέτη για την μη πραγματοποίηση της τριμερούς συνάντησης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, που τορπίλισε με εντολή της Άγκυρας ο Ερσίν Τατάρ. Ο κατοχικός ηγέτης απέρριψε την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ενώ ο κ. Χριστοδουλίδης την αποδέχθηκε αμέσως.

Έγραψε ο κ. Νεοφύτου:

Δυστυχώς πριν αλέκτωρ φωνήσαι, πέσαμε στην παγίδα τους και μάλιστα με τρόπο που μας εκθέτει στη Διεθνή Κοινότητα. Προσοχή: Τα τρικ της επικοινωνίας για εσωτερική κατανάλωση βλάπτουν την εθνική υπόθεση.

Μετά το προσωρινό ναυάγιο, με ευθύνη μόνο της τουρκικής πλευράς, για την πραγματοποίηση της τριμερούς, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X» ο κ. Νεοφύτου τονίζει:

«Στήριξα τη θετική ανταπόκριση του ΠτΔ στην πρόσκληση (βολιδοσκόπηση) του Γ.Γ. (του ΟΗΕ). Προειδοποίησα να μην εμπλακούμε στο παιγνίδι του Ταταρ «πάω, δεν πάω», ‘’Πήρα πρόσκληση, δεν πήρα πρόσκληση’’.

Δυστυχώς πριν αλέκτωρ φωνήσαι, πέσαμε στην παγίδα τους και μάλιστα με τρόπο που μας εκθέτει στη Διεθνή Κοινότητα. Προσοχή: Τα τρικ της επικοινωνίας για εσωτερική κατανάλωση βλάπτουν την εθνική υπόθεση».

Προηγουμένως ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε γράψει τα εξής:

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Γ.Γ. του ΟΗΕ για σύγκληση τριμερούς συνάντησης στην Νέα Υόρκη. Στηρίζω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Όμως, ας μην εφησυχάσουμε ότι ο Ταταρ είτε δεν θα πάει, είτε, εάν παραστεί, θα τα τουμπάρει… Ας προετοιμαστούμε σοβαρά για την τελευταία ίσως ευκαιρία για το Κυπριακο.

Η ανταποκρίτρια του Κυπριακού Πρακτορείου στη Νέα Υόρκη μετέδωσε ότι η επικοινωνία και βολιδοσκόπηση για την πιθανότητα διεξαγωγής τριμερούς συνάντησης στις 13 Αυγούστου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, έγινε από την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα επικοινώνησε απευθείας με τον γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του κτοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά άμεσα θετικά.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για το θέμα, ανέφερε πως δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις.

«Από όσο γνωρίζω, δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις στους δύο ηγέτες. Θα σας ενημερώσω εάν αυτό αλλάξει» είπε ο κ. Χακ. Ο ίδιος δεν έκανε αναφορά σε κινήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν γίνει από την κ. Ολγκίν.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι «η βολιδοσκόπηση δεν έγινε μια φορά, αλλά επανειλημμένα» και πως «η Κυπριακή Δημοκρατία απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο επίσημης πρόσκλησης για τριμερή».

Ξύπνησε ο γνωστός Αβέρωφ: Αντί να αναλάβει τις ευθύνες ως “συγκυβερνήτης” κατηγορεί το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας για τα λάθη του κόμματος του και του ιδίου…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: