Μπράβο στον εξαιρετικό Μάριο Γεωργίου: Έκτος Ολυμπιονίκης, ο Κύπριος αθλητής κέρδισε την 6η θέση στον τελικό του Μονόζυγου

epa11527382 Marios Georgiou of Cyprus competes in the Men Horizontal Bar final of the Artistic Gymnastics competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Bercy Arena in Paris, France, 05 August 2024. EPA, CAROLINE BREHMAN




Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σημείωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Κύπριος πρωταθλητής στην Ενόργανη Γυμναστική, Μάριος Γεωργίου.

Ο 26χρονος γυμναστής, έκανε εξαιρετικό πρόγραμμα στον Τελικό του Μονόζυγου, στο Bercy Arena, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ωστόσο η πτώση στην έξοδο, του στοίχισε τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Αναδείχθηκε 6ος Ολυμπιονίκης, με βαθμολογία 13.333, και έγινε ο 4ος Κύπριος αθλητής όλων των εποχών που μπαίνει 6αδα.

Στα αξιοσημείωτα, ο τελικός σημαδεύτηκε από την πτώση αρκετών αθλητών.

  • Ο ΚΟΑ συγχαίρει τον Ολυμπιονίκη Μάριο Γεωργίου

Συγχαρητήρια στον Μάριο Γεωργίου για την εξαιρετική παρουσία του στον τελικό του Μονόζυγου στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» απευθύνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΑ κάνει λόγο για «ιστορική επίδοση από τον πρωταθλητή μας στην Ενόργανη Γυμναστική, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση με 13.333 βαθμούς». Προσθέτει ότι ο Μάριος Γεωργίου «εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του, αλλά η πτώση στην έξοδο τού στοίχισε στη βαθμολογία, σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε από την πτώση αρκετών αθλητών».

«Στην τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Μάριος Γεωργίου ξεπέρασε την επίδοση που είχε καταγράψει το 2021 στο Τόκιο, όταν ήταν 9ος στο Μονόζυγο, καταγράφοντας μία ακόμη τεράστια επιτυχία στην καριέρα του», τονίζει ο ΚΟΑ.

Καταληκτικά, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συγχαίρει τον 6ο Ολυμπιονίκη μας Μάριο Γεωργίου και τον προπονητή του Παναγιώτη Πετρίδη, καθώς και την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής.

ΚΥΠΕ-της απεσταλμένης ΚΟΕ, δημοσιογράφου ΚΥΠΕ, Δήμητρας Νικολάου
Παρίσι, Γαλλία

«Μανόλο», Στεφανίδη και Εθνική πόλο ανδρών: Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: