Οι Εγγλέζοι έστειλαν κομάντος στη βάση του Ακρωτηρίου, στην Κύπρο: Με δικαιολογία ότι θα λάβουν μέρος σε επιχείρηση εκκένωσης Βρετανών υπηκόων από το Λίβανο (video)

epa11070759 A RAF Typhoon aircraft taking off to join a US-led coalition to conduct air strikes against military targets in Yemen, from RAF Akrotiri base in Cyprus. EPA, SGT LEE GODDARD, BRITISH ROYAL AIR FORCE MANDATORY HANDOUT




Οι λεγόμενοι βασιλικοί Πεζοναύτες, ειδικό σώμα των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για τη διάσωση Βρετανών που έχουν εγκλωβιστεί στο Λίβανο μέσα σε λίγες ώρες.

Οι επίλεκτοι πράσινοι μπερέδες αφίχθησαν στην Κύπρο με εντολή να προετοιμαστούν για μια αποστολή “εκκένωσης μη μαχητών” με τη Μέση Ανατολή στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Μια πηγή επέμεινε ότι οι Βρετανοί υπήκοοι εξακολουθούν να διατάσσονται να φύγουν με εμπορικά μέσα, αλλά οι αξιωματικοί είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους πολίτες.

Σύμφωνα με την εφημεριδα Sun, οι κομάντος έχουν αναπτυχθεί στη Βάση Ακρωτηρίου σε περίπτωση που υψωθεί η σημαία για την έναρξη της αποστολής.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αυτού Μεγαλειότητας (HMG) δήλωσε στη Sun: “Η ασφάλεια και η προστασία του βρετανικού λαού είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας.

“Όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι που βρίσκονται στην περιοχή θα πρέπει να ακολουθούν τις τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές του FCDO, τις οποίες επανεξετάζουμε συνεχώς.

“Από τις 18 Οκτωβρίου 2023, δεν συνιστούμε να ταξιδεύετε στον Λίβανο και ενθαρρύνουμε τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν τη χώρα. ”

Το γεγονός αυτό έρχεται καθώς η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για έναν πιθανό ολοκληρωτικό πόλεμο με την περιφερειακή ένταση να μαίνεται την τελευταία εβδομάδα.

Το τελευταίο κεφάλαιο της μάχης του Ισραήλ με τις δυνάμεις-μαριονέτες του Ιράν πυροδοτήθηκε από τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, που οδήγησε σε έναν άγριο πόλεμο στη Γάζα.

Οι τριβές μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ αναζωπυρώθηκαν στη συνέχεια με τους μαχητές που εδρεύουν στο Λίβανο να εκτοξεύουν ρουκέτες και βλήματα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Χαμάς.

Η κατάσταση έφτασε σε νέο επίπεδο, όταν η Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν κατηγορήθηκε για ένα χτύπημα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο ισραηλινό έδαφος Υψίπεδα του Γκολάν – σκοτώνοντας 12 παιδιά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι η Χεζμπολάχ θα “πληρώσει ένα βαρύ τίμημα που δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα”.

Λίγες ημέρες αργότερα, την Τρίτη, το Ισραήλ εκτόξευσε πύραυλο στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό, ανατινάζοντας τον ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι χαρακτήρισε το χτύπημα στα νότια προάστια της πόλης – γνωστό προπύργιο της Χεζμπολάχ – “κατάφωρη ισραηλινή επιθετικότητα”.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε στη συνέχεια ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ “εισήλθε σε νέα φάση” σε ομιλία του σε πλήθος υποστηρικτών που συγκεντρώθηκαν στην κηδεία του Σουκρ.

Ο επικεφαλής της ισλαμιστικής πολιτοφυλακής προέβλεψε απάντηση, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ “πέρασε τις κόκκινες γραμμές”.

Οι φόβοι αυξάνονται τώρα ότι ο Λίβανος θα μπορούσε να περιέλθει σε χάος, οδηγώντας στο ενδεχόμενο μιας ειδικής επιχείρησης κομάντος για να βγάλουν τους Βρετανούς έξω.

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) χαρακτηρίζει επί του παρόντος τον Λίβανο ως κόκκινη ζώνη – συμβουλεύοντας ενάντια σε κάθε ταξίδι εκεί.

Όποιος βρίσκεται στο Λίβανο ενθαρρύνεται έντονα να φύγει με τις εμπορικές πτήσεις από τη χώρα να είναι ακόμη διαθέσιμες.

Το FCDO αναφέρει: “Οι εντάσεις είναι υψηλές και τα γεγονότα θα μπορούσαν να κλιμακωθούν χωρίς προειδοποίηση, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει ή να περιορίσει τις οδούς εξόδου από τον Λίβανο.

“Σε περίπτωση επιδείνωσης της πολιτικής κατάστασης ή της κατάστασης ασφαλείας, οι εμπορικές διαδρομές εκτός του Λιβάνου θα μπορούσαν να διαταραχθούν σοβαρά ή να ακυρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι δρόμοι σε όλη τη χώρα θα μπορούσαν να κλείσουν.

“Η βρετανική πρεσβεία μπορεί να περιορίζεται όλο και περισσότερο στη βοήθεια που μπορεί να παράσχει”.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται τώρα για έναν εκρηκτικό πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή, με τη Χαμάς στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, τους Χούθι και το ίδιο το Ιράν.

Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να δεχθούν πυρά από δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία σε αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως “πόλεμος επτά μετώπων” κατά του Ιράν.

Ο Νετανιάχου δήλωσε τον Ιούνιο: “Ο στόχος τους είναι να έχουν μια συνδυασμένη επίγεια επίθεση από διάφορα μέτωπα, σε συνδυασμό με έναν συνδυασμένο πυραυλικό βομβαρδισμό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Ερντογάν βρίζει και τους Αμερικανούς νομοθέτες: Χειροκρότησαν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου όπως τον Χίτλερ στο Ράιχσταγκ, ισχυρίστηκε ο ισλαμιστής πρόεδρος

Ερντογάν, δεν μπορείς να πλεύσεις ένα πλοίο με λόγια: Η απάντηση-κόλαφος κορυφαίου Ισραηλινού καθηγητή στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας για την απειλή περί …εισβολής!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: