«Μαύρη Δευτέρα» για τα διεθνή χρηματιστήρια: Πρωτοφανής πτώση χιλίων και πλέον μονάδων στην Wall Street * Στο κόκκινο και το Χρηματιστήριο Αθηνών – απώλειες 7,01%

FILE PHOTO: Xρηματιστές εργάζονται στο ισόγειο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.EPA, JUSTIN LANE. EPA, JUSTIN LANE




Στη δίνη του παγκοσμίου sell-off βρίσκεται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν ελεύθερη πτώση, οδηγώντας την αγορά στα επίπεδα των 1.330 μονάδων.

  • Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί το “ξεπούλημα” των μετοχών στις διεθνείς αγορές ,τα οποία υποχωρούν εν μέσω ανησυχιών για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:40, διαμορφώνεται στις 1.330,57 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 7,01%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 182,45εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 7,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 7,30%.

Πτωτικά κινούνται μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-10,19%), της Eurobank (-10,11%), της Aegean (-8,97%), της Viohalco (-8,74%) και της Alpha Bank (-8,07%).

Ανοδικά κινούνται μόλις 3 μετοχές, 125 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Medicon +2,99%, ΕΛΒΕ +0,94% και Moda Bango +0,29%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντερτέκ -13,01% και Q&R -11,79%.

«Βουτιά» χιλίων μονάδων και πλέον στην Wall Street

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν βουτιά το πρωί της Δευτέρας, καθώς ο θλιβερός απολογισμός για τις θέσεις εργασίας τον Ιούλιο που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή συνέχισε να τροφοδοτεί τους φόβους ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε κλονισμένα πόδια.

Ο Dow υποχώρησε 1.072 μονάδες ή 2,7%. Ο S&P 500 4,1% και ο Nasdaq Composite βυθίστηκε κατά 6,3%.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe ή VIX, ο οποίος μετρά τις πιθανότητες στην αναμενόμενη αστάθεια του χρηματιστηρίου, εκτινάχθηκε στο 55. Η τελευταία φορά που ο δείκτης φόβου έφτασε σε αυτό το επίπεδο εκτός της πανδημίας ήταν η Μεγάλη Οικονομική Κρίση, το 2008.

Αυτό έρχεται αφότου ο Dow την Παρασκευή έπεσε πάνω από 900 μονάδες στα χαμηλά της συνεδρίασης.

Οι ιαπωνικές μετοχές υπέστησαν τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλειά τους , καθώς οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ προκάλεσαν σοκ στις παγκόσμιες αγορές.

Mε πληροφορίες από CNN/AΠΕ – ΜΠΕ

Μαύρη Δευτέρα στα χρηματιστήρια: Σε χαμηλό εξαμήνου οι ευρωπαϊκές μετοχές, ιστορική βουτιά για τον δείκτη Nikkei εν μέσω ανησυχίας για την αμερικανική οικονομία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: