Εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ λέει σε τουρκικά ΜΜΕ ότι δεν εστάλη πρόσκληση στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στον κατοχικό ηγέτη: Παίζουν με τις λέξεις, ήταν βολιδοσκόπηση….

FILE PHOTO: At the podium is Farhan Haq, Deputy Spokesperson for the Secretary-General. Credit UN Photo, Cia Pak




Την πληροφορία ότι “οι δύο ηγέτες δεν έλαβαν πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ για μια τριμερή συνάντηση, μέχρι το βράδυ της Κυριακής”, μετέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ στο τουρκοκυπριακό κανάλι «KanalT».

Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για βολιδοσκόπηση από τον Αντόνιο Γκουτέρες, όχι για αποστολή πρόσκλησης, για συμμετοχή στην τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στις 13 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία με τον Κύπριο Πρόεδρο και τον Τατάρ και η βολιδοσκόπηση για τριμερή συνάντηση στις 13 Αυγούστου, έγινε με πρωτοβουλία της ειδικής απεσταλμένης του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal η βολιδοσκόπηση έγινε από τον γραφείο του Γραφείο του Γενικού Γραμματέα προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη. Ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε ήδη θετικά.

Σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό κανάλι «KanalT», το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Χακ δήλωσε ότι «δεν έχει απευθυνθεί καμία πρόσκληση στους ηγέτες μέχρι τις 19:00».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του τουρκοκυπριακού καναλιού, το KanalT επικοινώνησε με τον ΟΗΕ και έλαβε διευκρινίσεις για το ζήτημα της τριμερούς.

Από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χακ διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες δεν έλαβαν επίσημη πρόσκληση για την τριμερή διάσκεψη, μετέδωσε το τουρκοκυπριακό κανάλι.

Ο εκπρόσωπος του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου …ελπίζει: Ο κατοχικός ηγέτης να δεχθεί την πρόσκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ και να συναντηθεί με τον κ. Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: