Εκλογές στον δήμο Χειμάρρας: Νίκη του εκλεκτού του Εντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβου, εν μέσω καταγγελιών για παρατυπίες και αποκλεισμό ψηφοφόρων [video]

O Βαγγέλης Τάβος Φωτογραφία από την ιστοσελίδα himara.gr




Νίκη του υποψήφιου του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβο έβγαλαν οι κάλπες στη Χειμάρρα.

Στο 100% των αποτελεσμάτων ο Τάβος συγκέντρωσε ποσοστό 58,83% με 4.858 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας συγκέντρωσε το 41,17% με 3.400 ψήφους.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο κέντρο της εκλογικής επιτροπής στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χειμάρρας.

Στην αίθουσα παρίσταντο οι δύο υποψήφιοι, καθώς και ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες και βουλευτής και γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Blendi Klosi.

Σημειώνεται πως την τελευταία εβδομάδα στη Χειμάρρα υπήρξε συρροή κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ίδιου του Ράμα προκειμένου να στηριχθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος ενώ όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της μειονότητας παρατηρήθηκε και ασυνήθιστη αύξηση του αριθμού των εκλογέων για τις εκλογές της 4ης Αυγούστου. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι έγιναν εγγραφές 311 νέων ψηφοφόρων.

Ταυτόχρονα, η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με ληγμένες ταυτότητες, κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια της κυβέρνησης να μην πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία όσοι ψηφοφόροι έφτασαν στη Χειμάρρα από την Ελλάδα.




Ο υποψήφιος που στήριξε η Ελληνική Μειονότητα, Πέτρος Γκικουρία σε δήλωσή του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών, και κάλεσε τον αντίπαλό του, Βαγγέλη Τάβο να συνεργαστούν για τον Δήμο Χιμάρας.

  • Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΛΕΡΗ

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντη Μπελέρης απηύθυνε την Κυριακή έκκληση για συμμετοχή στους πολίτες της Χειμάρρας.

«Η καρδιά μου σήμερα βρίσκεται στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας που δίνουν την ύψιστη μάχη για τη Δημοκρατία», σημειώνει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Θα είμαι ο νικητής, δήλωσε ο Πέτρος Γκικουρία, εκλεκτός του Φρέντη Μπελέρη για το δήμο της Χειμάρρας: Έκλεισαν οι κάλπες, μεγάλη αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: