Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο: Στην 7η θέση στο άλμα εις ύψος η Έλενα Κουλιτσένκο, στην 62η θέση η Άντρη Χριστοφόρου στον Τελικό της Ποδηλασίας Δρόμου

epa11526455 Elena Kulichenko of Cyprus competes in the Women High Jump final of the Athletics competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Stade de France stadium in Saint Denis, France, 04 August 2024. EPA, ANNA SZILAGYI




Την 7η θέση στον τελικό του άλματος εις ύψος γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κατέκτησε η Έλενα Κουλιτσένκο και έγινε η πρώτη Κύπρια Ολυμπιονίκης.

Στον τελικό της Κυριακής η Κουλιτσένκο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,86μ, με τη δεύτερη το 1,91μ και με την τρίτη το 1,95μ ενώ ακολούθως είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1,98μ ολοκληρώνοντας την προσπάθεια της στην 7η θέση μαζί με την αθλήτρια από το Ουζμπεκιστάν Σαφίνα Σαντουλλάγιεβα.

Στο ίδιο αγώνισμα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Τατιάνα Γκούσιν κατετάγη στην 9η θέση.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Μετά από μεγάλη προσπάθεια και με χρόνο 4:10:20 η Κύπρια πρωταθλήτρια, Άντρη Χριστοφόρου, κατέλαβε την 62η θέση από τις 78 ποδηλάτριες που τερμάτισαν, στον Τελικό της Ποδηλασίας Δρόμου, απόστασης 157χλμ., στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πρόκειται για την καλύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Κύπρια ποδηλάτρια, στην τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα τα έδωσε όλα, αποδεικνύοντας ότι δίκαια πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στην ελίτ της παγκόσμιας ποδηλασίας.

Σε δηλώσεις της στην μικτή ζώνη, στο Trocadero, η Άντρη Χριστοφόρου ανέφερε ότι έπιασε την καλύτερη θέση που μπορούσε.

«Δεν είμαι ικανοποιημένη από την τελική κατάταξη, από τη θέση που πήρα, αλλά είμαι ικανοποιημένη που αυτή τη φορά τερμάτισα και πήρα θέση στην κατάταξη, αλλά είναι Ολυμπιακοί. Νιώθω μια ανακούφιση που τερμάτισα. Ακόμα και από το γκρουπ μου που κέρδισα στο τέλος ήταν μια ανακούφιση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το τι έγινε στη διαδρομή, η Κύπρια πρωταθλήτρια είπε ότι ήθελε να είναι επιλεκτική και να μπει σε ένα καλό ξεκόλλημα, να μην πάει απλά για να φανεί στην τηλεόραση, να έχει ελπίδες το ξεκόλλημα, να αντέξει.

Σε μια φάση, συνέχισε, ήταν μπροστά αλλά ήταν κλεισμένη και δεν μπορούσε να πάει μαζί με τις άλλες αθλήτριες.

«Γενικά όμως στη συνέχεια ήμουν σε καλή θέση μέσα στο γκρουπ. Μόνο στο σημείο που ήταν κρίσιμο και λύγισα σε εκείνο το σημείο και το πλήρωσα μετά, γιατί άμα φτάσει και φύγει το γκρουπ το παιχνίδι για το μπροστά τέλειωσε. Αν δεν έχεις κάποιον να σε πάρει πίσω δεν έχεις επιλογή. Προσπάθησα όσο καλύτερα μπορούσα. Το ότι τερμάτισα, απόψε θα κοιμηθώ πρώτη φορά ήρεμη μετά από χρόνια. Η διαδρομή, ο κόσμος ήταν μοναδική εμπειρία. Αυτό που έζησα σήμερα δεν το έζησα πουθενά. Άξιζε το κόπο, το κάθε λεπτό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα μελλοντικά της σχέδια, η Άντρη Χριστοφόρου είπε ότι έχει το Γύρο Γαλλίας την άλλη εβδομάδα, και προς το τέλος Αυγούστου θα ξεκουραστεί.

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι «για μένα είναι πετυχημένη, γιατί πρώτη φορά τερματίζει κάποιος από την Κύπρο ποδηλασία δρόμου» . «Ήταν πολύ συγκινητική όλη η μέρα μου», είπε και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν 4 ώρες τον αγώνα για να την δουν.

ΚΥΠΕ- της απεσταλμένης ΚΟΕ, δημοσιογράφου ΚΥΠΕ
Δήμητρας Νικολάου – Παρίσι, Γαλλία

Ο “άρχοντας” Πετρούνιας και ο “ιπτάμενος” Τεντόγλου έκλεψαν την παράσταση την 9η ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων: 5η η Κατζουράκη στο σκητ γυναικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: