Θα είμαι ο νικητής, δήλωσε ο Πέτρος Γκικουρία, εκλεκτός του Φρέντη Μπελέρη για το δήμο της Χειμάρρας: Έκλεισαν οι κάλπες, μεγάλη αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα… (video)

Είχε μεγάλη επιτυχία και έστειλε ηχηρά μηνύματα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Πέτρου Γκικουρία. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα himara.gr




Έκλεισαν οι κάλπες στη Χειμάρρα και ο τελικός αριθμός των ψηφοφόρων ανήλθε στους 8.690. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί στο δήμο Χειμάρρας μετά την διοικητική διαίρεση του 2015, αναφέρει η ιστοσελίδα Himara.

Συγκεκριμένα το 2015 με 4 υποψηφίους δημάρχους, είχαν ψηφίσει 8.661 δημότες, το 2019 με μοναδικό υποψήφιο τον Γκόρο 4.165 ενώ το 2023 με υποψήφιους τον Φρέντη Μπελέρη και τον Γκόρο ψήφισαν 7.821.

Οι εφορευτικές επιτροπές ετοιμάζουν τα κουτιά και σφραγίζουν τις κάλπες για να μεταφερθούν στην αίθουσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χειμάρρας όπου θα ξεκινήσει η καταμέτρηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο υποψήφιος που στήριξε η Ελληνική Μειονότητα, Πέτρος Γκικουρία σε δήλωσή του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών, και κάλεασε τον αντίπαλό του, Βαγγέλη Τάβο να συνεργαστούν για τον Δήμο Χιμάρας.




«Θα είμαι ο νικητής, αν θέλεις να έρθεις να δουλέψεις για μένα, είσαι ευπρόσδεκτος. Είμαι σίγουρος ότι οι Χειμαριώτες με πίστεψαν», είπε μεταξύ άλλων ο Γκικουρία.

Παράλληλα, κατηγόρησε τα μέλη της αλβανικής κυβέρνησης ότι επιχείρησαν να εκφοβίσουν τα μέλη της μειονότητας ωστόσο όπως είπε οι απειλές τους έπεσαν στο κενό.

«Οι Χειμαρριώτες έδειξαν ότι δεν φοβούνται και η συμμετοχή τους ήταν μεγαλύτερη και αυτό δείχνει ότι δεν χαμήλωσαν τα κεφάλια τους», είπε χαρακτηριστικά.

  • Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΛΕΡΗ

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντη Μπελέρης απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή στους πολίτες της Χειμάρρας.

«Η καρδιά μου σήμερα βρίσκεται στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας που δίνουν την ύψιστη μάχη για τη Δημοκρατία», σημειώνει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.




«Η σκέψη μου όλη μέρα θα είναι με τα αδέρφια μου και όλους όσους αντιλαμβάνονται πως το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτα» προσθέτει.

«Με όλους όσους εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους και βρέθηκαν στο πλευρό μου σε αυτή τη δοκιμασία. Με όλους όσους δε λύγισαν μπροστά σε πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις και παρακρατικές λογικές και σήμερα θα το αποδείξουν για μια ακόμη φορά», επισημαίνει.

Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στον Πέτρο Γκικουρία, που σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας «απέδειξε ότι είναι ένα άξιο τέκνο της Χιμάρας ήδη. Είμαι σίγουρος πως τα δικά του χέρια θα οδηγήσουν με ασφάλεια το Δήμο μας την επόμενη μέρα».

Σημειώνουμε ότι εκτός εκλογικής διαδικασίας τέθηκαν 6.000 ψηφοφόροι με την αιτιολογία ότι είχαν ληγμένες ταυτότητες.

Ένταση επικράτησε σε εκλογικό κέντρο της Χειμάρρας όταν υποστηρικτές του υποψηφίου του Έντι Ράμα, προπηλάκισαν ψηφοφόρο του Πέτρου Γκικουρία.

«Έχουμε μεγάλη τρομοκρατία από την κυβέρνηση, έχει κατέβει όλο το κράτος και όλο το παρακράτος για να πιέσει τους ψηφοφόρους», δήλωναν ομογενείς.




Ακόμη και ανήμερα των εκλογών, πολίτες κατήγγειλαν απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος με τη μεταφορά περίπου 300 ψηφοφόρων, ακυρώσεις άλλων πολιτών με τον ισχυρισμό ακατάλληλων εγγράφων, αλλά και απόπειρες εκφοβισμού από στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Υποστήριζαν πως το σχέδιο Ράμα για τον έλεγχο της δημαρχίας ξεκίνησε με τον πολιτικό εξοστρακισμό του Μπελέρη για να ολοκληρωθεί με νοθεία στις κάλπες.

Πολίτες έκαναν λόγο για επιστράτευση του κομματικού και κρατικού μηχανισμού από τον Ράμα με στόχο να επικρατήσει ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος, ο ομογενής Βαγγέλης Τάβος.

Εξάλλου, μια πιθανή ήττα με την εκλογή του υποστηριζόμενου από την Ομόνοια, το ΚΕΑΔ, αλλά και τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, του επίσης ομογενούς Δημοκράτη, Πέτρου Γκικουρία, θα μπορούσε να θίξει το… γόητρο του Ράμα.

Δωροδοκία ψηφοφόρων από στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος κατήγγειλε και η «Ομόνοια» Χειμάρρας πριν να ανοίξουν οι κάλπες, υποστηρίζοντας πως ψηφοφόροι προστέθηκαν παράνομα στους εκλογικούς καταλόγους και αυτό έχει γίνει στοχευμένα υπέρ του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Στην Χειμάρρα ο Έντυ Ράμα για να στηρίξει τον εκλεκτό του: Σε φορτισμένο κλίμα οι δημοτικές εκλογές καταγγελίες για αυξημένους εκλογικούς καταλόγους κατά 310 άτομα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: