“Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές προκλήσεις, οι οποίες αφορούν το Κυπριακό”: Ο Χριστοδουλίδης ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Κυπρίων Διασποράς

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, έχοντας δίπλα του τον Φίλιπ Κρίστοφερ, ενημέρωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Κυπρίων Διασποράς. Φωτογραφία ΓΤΠ, Σταύρος Ιωαννίδης, PIO




Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενημέρωσε τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Κυπρίων Διασποράς, αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου και εξέφρασε την ελπίδα οι εργασίες του Συνεδρίου των αποδήμων να είναι παραγωγικές, να έχουν αποτελέσματα.

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε προς τα μέλη του Συμβουλίου πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές προκλήσεις, οι οποίες αφορούν το Κυπριακό» τονίζοντας ότι «είμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια, μισός αιώνας» και ότι «τα δεδομένα με την πάροδο του χρόνου είναι σαφώς πιο δύσκολα».

Ανέφερε πως την ίδια στιγμή ζούμε σε ένα άναρχο διεθνές σύστημα και ότι «μας πήρε αρκετά χρόνια ως Κυπριακή Δημοκρατία να αντιληφθούμε ότι το διεθνές σύστημα στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε είναι άναρχο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη αυτό το βασικό δεδομένο, κινούμαστε για να επιτύχουμε και τον υπ΄ αριθμόν ένα στόχο που δεν είναι άλλος από την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και για να αποδείξουμε στην πράξη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο το κυπριακό πρόβλημα».

Ο Κύπριος Πρόεδρος επεσήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να είναι στην περιοχή, με πράξεις και όχι με λόγια, ένας ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας μέσα από πρωτοβουλίες που λαμβάνει -πάντοτε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της – αλλά και σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Και σημείωσε πως «είναι μέσα από αυτή τη συλλογιστική που προχωρούμε στην ενίσχυση των σχέσεων μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις οποίες (σχέσεις) είχαμε πρόσφατα εξελίξεις».

Ο Πρόεδρος της Κυπρου τίμησε Απόδημους στο Προεδρικό Μέγαρο: Μίλησε πάλι για ελπίδα, για ουσιαστικές συναντήσεις και για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: