Μεγάλη στεναχώρια στην Αθήνα, που ακύρωσε την επίσκεψη του στην Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός: Ο Ερντογάν τους στέλνει …μήνυμα με απειλές και δεν το καταλαβαίνουν…

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην στην διευρυμένη συνεδρίαση των νομαρχιακών επιτροπών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία, Recep Tayyip Erdoğan, @RTErdogan




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Ανακοινώθηκε από ελλαδικής πλευράς ότι ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη επίσκεψη στην Αθήνα, του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια.

Την επίσκεψη την ακύρωσε η Άγκυρα, όπως τουλάχιστον αναφέρθηκε, επειδή η κατοχική πλευρά φέρεται να έχει «ενοχληθεί» με τα όσα διαδραματίσθηκαν στην Κάσο αλλά και τα όσα ειπώθηκαν από ελλαδικής πλευράς για την Κύπρο ενόψει της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή στο νησί.

Κανονικά με τα όσα συνέβησαν στην Κάσο και όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, η Αθήνα θα έπρεπε να ακυρώσει την επίσκεψη του Τούρκου αξιωματούχου στην ελληνική πρωτεύουσα και όχι η Άγκυρα.

Και πώς θα μπορούσε να το πράξει τούτο, να ακυρώσει η Αθήνα την επίσκεψη όταν στην ελληνική κυβέρνηση τους έπιασε «πρεμούρα» με την ακύρωση; Ανησύχησαν μήπως επηρεασθούν τα «ήρεμα νερά» αν και από την τουρκική πλευρά επιλέγεται η… φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Είναι δε σαφές πως στην Άγκυρα γνωρίζουν το άγχος των Αθηνών με ό,τι αυτό σημαίνει σε σχέση με τη διαχείριση από τουρκικής πλευράς στα ελληνοτουρκικά. Το απέδειξε πολλές φορές στο παρελθόν η κατοχική δύναμη. Αξιοποιεί τη στάση και σε κάποιες περιπτώσεις τις φοβίες της ελλαδικής πλευράς.

  • Επιμένει ο Ερντογάν

Ενδεικτικές και οι τελευταίες αναφορές του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι στην Άγκυρα δεν θα κάνουν το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της «Γαλάζιας Πατρίδας», την οποία χαρακτήρισε «αναπόσπαστο κομμάτι» της  πατρίδας τους.

Στην ομιλία του στη διευρυμένη συνάντηση των επαρχιακών προέδρων του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP),  ο Ερντογάν  διακήρυξε για μια ακόμη φορά ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους».

Σημειώνοντας ότι οι γραμμές τους αλλά και ο χαρακτήρας τους είναι ξεκάθαρος, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε και τα εξής: «Εμείς είμαστε ένα κράτος που έχει παράδοση πέραν των 2200 χρόνων, είμαστε ένα έθνος που έχει σοφία ως κράτος» ( μετάφραση Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών).

«Όταν εξετάσουμε τα γεγονότα, όχι μόνο με 50-100 χρόνια εμπειρίας όπως οι άλλοι, αλλά μέσα από το φακό χιλιάδων ετών βαθιά ριζωμένης εμπειρίας, τα σχέδια διαμορφώνονται αναλόγως, οι προετοιμασίες γίνονται αναλόγως και οι κινήσεις καθορίζονται αναλόγως», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο Έρντογαν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος  απαντούσε εν πολλοίς με έντονο τρόπο στο μεγάλο κόμμα  της αντιπολίτευσης, το  CHP, το οποίο πέραν του γεγονότος ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις του κυβερνώντος κόμματος, αλλά φαίνεται εσχάτως να ανταγωνίζεται την κυβέρνηση στην ακραία ρητορική για το Αιγαίο, το Κυπριακό και το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Κατά τα άλλα, έπεσε μεγάλη στεναχώρια στην Αθήνα, που δεν θα πάει στην Αθήνα ο Αλί Γερλίκαγια!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το… ευγενικό «όχι δεν θα πάρουμε» στο Φόρεϊν Όφις: Τα σενάρια επαναλαμβάνονται, οι συνταγές εμπλουτίζονται για να βρεθεί δήθεν διέξοδος και να ταϊστεί το θηρίο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: