Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι ΔΕΝ μίλησε για “δύο Έθνη”: Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μεν δύο κράτη, αλλά ένα Έθνος με την ίδια γλώσσα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κώστηρας στο συνέδριο των αποδήμων της Κύπρου, στη Λευκωσια. Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαϊδης, ΓΤΠ, PIO




ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ HELLASJ OURNAL

Έχουμε λάβει καταγγελίες από Κύπριους Απόδημους ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, στην ομιλία του στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ και της ΠΟΜΑΚ, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία μίλησε για “δύο Έθνη”, αναφερόμενος στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο κ. Κώτσηρας διαψεύδει ότι είπε κάτι τέτοιο.

Στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του, που λάβαμε από το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται σε “δύο χώρες”, όχι σε “δύο Έθνη”. Συγκεκριμένα είπε:

«Οι χώρες μας, αλληλέγγυες και ενωμένες με δεσμούς αδερφικούς, σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και προκρίνουν τον κοινό εθνικό στόχο μιας δίκαιης, οριστικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού», στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισήμανε ο Υφυπουργός.

Τόνισε δε ότι «η διαιώνιση του σημερινού status quo, ή η δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο, δεν αποτελούν αποδεκτές λύσεις, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη».

Με χαρά ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ τη διαβεβαίωση του υφυπουργού της Ελλάδας ότι ΔΕΝ μίλησε για “δύο Έθνη”. Και είναι καλό που έγινε η διευκρίνιση, διότι αν το έλεγε αυτό θα έδειχνε αλλαγή πολιτικής της Αθήνας…

Οι καταγγέλλοντες ισχυρίστηκαν ότι μίλησε για “δύο Έθνη”. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, που επίσης μίλησε στο συνέδριο, θύμισε, πάντως, ότι “δεν είμαστε δύο Έθνη”.

Πόσο ανίκανοι πια; Οι συνεργάτες του Ελπιδοφόρου έδωσαν στη δημοσιότητα παλαιότερη φωτογραφία του να είναι όρθιος και ο ασεβής Ντόναλντ Τράμπ να …κάθεται!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: