«Διώξτε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ!» λέει ο υπουργός Εξωτερικών του Εβραϊκού Κράτους μετά τις απειλές του ισλαμιστή Ερντογάν ότι δήθεν θα εισβάλει στο Ισραήλ!!!

FILE PHOTO: epa11215418 Israel’s Minister of Foreign Affairs Israel Katz (R) speaks during a Security Council meeting about the conflict in the Middle East, at the United Nations Headquarters in New York, New York, USA. EPA, SARAH YENESEL




Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κάλεσε χθες το ΝΑΤΟ να αποβάλλει την Τουρκία από μέλος του οργανισμού, σε μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Η ισραηλινή αντίδραση οφείλεται στη δήλωση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας ο οποίος απείλησε να εισβάλει στο Ισραήλ!!! Η απειλή του Ερντογάν δεν φοβίζει βεβαίως το Εβραϊκό Κράτος, το οποίο διαθέτει ένα εκ των καλύτερων στρατών στον κόσμο.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς κάλεσε τους (Ισραηλινούς) διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι ΗΠΑ και ο δυτικός κόσμος πρέπει να καταγγείλουν τον Ερντογάν και να περιορίσουν τις καταστροφικές του ενέργειες», λέει ο Κατς σε δήλωση, κατηγορώντας την Τουρκία ότι εντάσσεται στον «άξονα του κακού» του Ιράν.

Η Τεχεράνη και η Άγκυρα είναι και οι δύο περιφερειακές μουσουλμανικές δυνάμεις και συνεργάζονται σε πολλά ζητήματα ενώ συγκρούονται για άλλα, συμπεριλαμβανομένου του συριακού εμφυλίου πολέμου και της θρησκευτικής βίας στο Ιράκ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

“Πληγωμένα θηρία” οι Τούρκοι, τους πόνεσε πολύ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ: Τον καθυβρίζουν για την εξαιρετική σύγκριση του Ερντογάν με τον Σαντάμ Χουσεϊν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: