“Πράσινο φως” από τον Λευκό Οίκο; Η Προεδρία των ΗΠΑ επαναβεβαιώνει την «ακλόνητη υποστήριξή της» στο Ισραήλ μετά την επίθεση από την Χεζμπολάχ στο προσαρτημένο Γκολάν (video)

epa11500451 Soldiers gather as people cover an injured person with a blanket at the site where a projectile hit a playground in Druze, Majdal Shams, in the annexed Golan Heights, 27 July 2024. According to the Israel Defence Forces (IDF), a rocket launched from Lebanon toward Majdal Shams caused multiple civilian casualties, including children. EPA, ATEF SAFADI




Ο Λευκός Οίκος επαναβεβαίωσε χθες Σάββατο την «ακλόνητη υποστήριξη» των ΗΠΑ στο Ισραήλ μετά την επίθεση με ρουκέτα εναντίον πόλης στο κατεχόμενο και προσαρτημένο στο Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες προκειμένου να τερματιστούν αυτές οι φρικιαστικές επιθέσεις» στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «απόλυτη προτεραιότητα».

ΕΠΙΣΗΣ, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την πυραυλική επίθεση σε χωριό των Δρούζων στο βόρειο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την “φρικιαστική”, μετά τον θάνατο 11 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες και της ιστοσελίδας μας, μετά την αιματηρή επίθεση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει λάβει έγκριση από τις ΗΠΑ για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ.

Σημειώνουμε ότι οι ισραηλινές αρχές κατηγόρησαν τη Χεζμπολάχ για την επίθεση και ορκίστηκαν να δώσουν ανάλογη απάντηση στην οργάνωση του Λιβάνου που υποστηρίζεται από το Ιράν, αν και η Χεζμπολάχ αρνείται ότι έχει κάθε ευθύνη.

“Η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ακλόνητη απέναντι σε όλες τις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου”, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ δήλωσε ότι το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου “επιτέθηκε βίαια και σκότωσε” παιδιά κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτα που έπληξε τα Υψίπεδα του Γκολάν, έδαφος προσαρτημένο από το Ισραήλ.

“Οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ επιτέθηκαν βίαια και σκότωσαν σήμερα παιδιά, των οποίων το μόνο έγκλημα ήταν να βγουν για να παίξουν ποδόσφαιρο. Δεν γύρισαν πίσω”, δήλωσε ο Χέρτζογκ, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, μετά τον θάνατο 11 νέων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.




Τα θύματα σκοτώθηκαν από αυτή την εκτόξευση ρουκέτας η οποία έπληξε την αραβική πόλη Ματζντάλ Σαμς, στα Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε χθες11 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων.

“Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα, όπως δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα”, τόνισε ο Νετανιάχου μιλώντας στον ηγέτη της κοινότητας των Δρούζων στο Ισραήλ κατά τη διάκρεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.




  • “Πλησιάζει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου”

Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι το Ισραήλ πλησιάζει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου μετά την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, νωρίτερα σήμερα, κατά την οποία σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι, σύμφωνα με το Axios.

“Η επίθεση της Χεζμπολάχ σήμερα ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές και η απάντηση θα είναι ανάλογη. Πλησιάζουμε στη στιγμή ενός ολοκληρωτικού πολέμου κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου”, δήλωσε ο Κατς στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση του Λιβάνου αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

  • Το Ισραήλ προετοιμάζει απάντηση κατά της Χεζμπολάχ μετά τη φονική εκτόξευση ρουκέτας

Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζει απάντηση κατά της Χεζμπολάχ μετά τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και σκότωσε 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

“Οι πληροφορίες μας είναι σαφείς. Η Χεζμπολάχ ευθύνεται για τον φόνο αθώων παιδιών, εφήβων”, δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ ψεύδεται όταν αρνείται πως εμπλέκεται στο περιστατικό.

“Θα προετοιμαστούμε να απαντήσουμε στη Χεζμπολάχ, θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας και θα αναλάβουμε δράση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο ισραηλινός στρατός χαρακτηρίζει το πλήγμα της Χεζμπολάχ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα και προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων, “το πλέον φονικό” εναντίον αμάχων μετά την 7η Οκτωβρίου.

  • Ο Μπορέλ καταδικάζει το «λουτρό αίματος» μετά το πλήγμα στο υψίπεδο του Γκολάν

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζουζέπ Μπορέλ καταδίκασε χθες Σάββατο το «λουτρό αίματος», αναφερόμενος στον θάνατο 11 ανθρώπων, κυρίως νέων, σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο κατεχόμενο, προσαρτημένο στο Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν, εξαιτίας εκτόξευσης ρουκέτας από τον Λίβανο, ζητώντας να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα.

«Σοκαριστικές εικόνες από το γήπεδο ποδοσφαίρου στην πόλη των Δρούζων, την Ματζάλ Σαμς. Καταδικάζω απερίφραστα αυτό το λουτρό αίματος. Χρειαζόμαστε ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για τούτο το απαράδεκτο συμβάν. Παροτρύνουμε όλα τα μέρη να ασκήσουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση», υπογράμμισε ο κ. Μπορέλ μέσω X.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βρυξέλλες, Belgium
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ιερουσαλήμ, Israel

Καταδικάζει τη φονική επίθεση εναντίον αμάχων στα υψίπεδα του Γκολάν η κυβέρνηση του Λιβάνου και ζητά τερματισμό των εχθροπραξιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: