Αλγεινές εντυπώσεις για τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου στους συγγενείς Αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής* Η ανακοίνωση του Σωματείου και η σιωπή του YouTuber

FILE PHOTO Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Φειδίας Παναγιώτου. Φωτογραφία AlphaNews Live




Ανήμερα της 50ης επετείου της τουρκικής εισβολής τα παιδιά των αγνοουμένων δέχθηκαν ένα ηχηρό χαστούκι κυνισμού και απαξίωσης, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν δημόσια, από τον νεοκλεγέντα ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου.

Προχώρησαν μάλιστα και με δημόσια καταγγελία με ενυπόγραφη ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα με αναφορές οι οποίες σοκάρουν για την αντιμετώπιση που έτυχαν από τον Φειδία Παναγιώτου.

Η ανακοίνωση και τα όσα αναφέρονται από τα μέλη του Σωματείου «Σύνδεσμος Συζύγων/ Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με αρκετούς χρήστες να καλούν τον ευρωβουλευτή να απαντήσει. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση από μέρους του.

Σε προσπάθεια που έγινε και από μέρους του «Φιλελεύθερου» για επικοινωνία με τον κ. Παναγιώτου τόσο τηλεφωνικώς όσο και μηνυματικώς στα τηλέφωνα επικοινωνίας, δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταπόκριση από μέρους του. Προσωπικό μήνυμα επίσης στάληκε και σε λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χωρίς όμως απάντηση.

Αυτό το οποίο προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο Φειδίας Παναγιώτου δεν έχει ιδιαίτερη επικοινωνία και συνεργασία με τους υπόλοιπους Κύπριους ευρωβουλευτές παρόλο ότι με την εκλογή του αρκετοί εξ αυτών έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

«Ποτέ δεν απαντά, ούτε συνεργάζεται με κανένα», ήταν η απάντηση που λάβαμε από κύκλους στις Βρυξέλλες στην προσπάθεια που καταβάλλαμε για να τον εντοπίσουμε.

Τι υποστηρίζουν οι συγγενείς των Αγνοουμένων

Η ιστορία με τη συμπεριφορά του Κύπριου ευρωβουλευτή απέναντι σε ομάδα συγγενών αγνοουμένων ξεκίνησε μετά από ανάρτηση μέλους της αντιπροσωπείας που τον συνάντησε. Χθες ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση από το Σωματείο. Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο 20 Ιουλίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τα 50χρονα της Κυπριακής τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του «Συνδέσμου Συζύγων/ Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619», «με το πέρας της εκδήλωσης, μέλη της ομάδας (δέκα τον αριθμό), πλησίασαν τον ευρωβουλευτή Φειδίας Παναγιώτου και του ζήτησαν την στήριξη του για το θέμα των αγνοουμένων μας.

Του ζητήθηκε, εάν ήθελε, να οργανώσει μια εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο στην οποία να καλεστούμε και να μιλήσουμε για το θέμα των αγνοουμένων και επίσης του ζητήθηκε να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί και τον παρακαλέσαμε να γράψει ένα δικό του σχόλιο για τον αγώνα που κάνουμε για εξεύρεση των υπόλοιπων αγνοουμένων».

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου, αναφέρονται χαρακτηριστικά απαξιωτικά σχόλια που έλαβαν από τον Κύπριο ευρωβουλευτή με τους ίδιους να μένουν άναυδοι από τη συμπεριφορά που αντιμετώπισαν.

«Εκτός από την άρνηση του, την οποία ως ένα βαθμό κατανοούμε, εισπράξαμε την ειρωνεία, τον χλευασμό και την απαξίωση, με εκφράσεις όπως, «μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου», «ποια νομίζεις ότι είσαι», «εν τζι εν έτσι που δουλεύκει το Ευρωκοινοβούλιο , τζι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι» και το καταπληκτικό, «εν τζι εν μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή».

Όπως προστίθεται χαρακτηριστικά, όλα τα πιο πάνω λέχθηκαν στην παρουσία της «Ομάδας Πρωτοβουλίας» αλλά και ατόμων που έτυχε να βρίσκονται στην εκδήλωση και ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης και τα ονόματα των οποίων κατέχουν, προς επιβεβαίωση των όσων αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

«Είναι καλό να γνωρίζει ο κ. Παναγιώτου, ότι η υπέρτατη θυσία κάποιου για την πατρίδα του, είναι να δώσει την ίδια του τη ζωή», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με το εξής: «Πριν 50 χρόνια κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους, για να απολαμβάνεται κ. Παναγιώτου την ελευθερία και τις παροχές από το κράτος, πού τώρα έχετε την και την τιμή να εκπροσωπείτε στην Ευρωβουλή.

Περιμένουμε την απολογία σας στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου».

Ιδιαίτερες αντιδράσεις

Η δημοσιότητα που έλαβε το όλο ζήτημα με την συμπεριφορά του ευρωβουλευτή προκάλεσε ιδιαίτερες αντιδράσεις και σωρεία αρνητικών σχολίων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με αρκετούς χρήστες να δηλώνουν την απογοήτευση τους προς το πρόσωπο του Φειδία Παναγιώτου. Υπήρχαν ωστόσο και αρκετοί οι οποίοι επιχειρούσαν να δικαιολογήσουν την αντίδραση του, είτε λόγω του νεαρού της ηλικίας του, είτε αποδίδοντας σκοπιμότητα στις διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα, είτε ακόμα θεωρώντας και αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του με τη λογική ότι ούτε άλλοι έλυσαν τα προβλήματα των αγνοουμένων.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Φειδίας Παναγιώτου και αυτός βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής και όχι κάποιος άλλος για τη συμπεριφορά του απέναντι σε μια ομάδα ατόμων που αποτελούν μέρος της πιο τραγικής πτυχής της τραγωδίας του 1974. Αυτής των αγνοουμένων και σίγουρα, χρίζουν του ελάχιστου σεβασμού από όλους μας. Αναμένουμε κάποια στιγμή και την επίσημη τοποθέτηση του Φειδία Παναγιώτου για το περιστατικό…

Με πληροφορίες από Philenews

Έκθεση φωτογραφίας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής: Στα εγκαίνια ο Κωνσταντίνος Κόμπος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: