Ανθρωποειδή ρομπότ ως εργάτες στα εργοστάσια της Tesla ετοιμάζει ο Ελον Μασκ μέσα στο 2025: Για να δούμε, θα πέσει μέσα στο χρονοδιάγραμμα αυτή τη φορά… [video]

Το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla Φωτογραφία: Screenshot via YouTube




Η Tesla θα έχει ανθρωποειδή ρομπότ για εσωτερική χρήση της εταιρείας το επόμενο έτος, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ.

Η αρχή θα γίνει με χαμηλή παραγωγή, η εταιρεία θα έχει τα ρομπότ σε υψηλή παραγωγή για χρήση από άλλες εταιρείες «ελπίζω» το 2026, δήλωσε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο X.

Ο Μασκ είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι το ρομπότ της Tesla, που ονομάζεται Optimus, θα είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες στο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα μπορούσε να είναι έτοιμο για πώληση ήδη από το τέλος του 2025.

  • Ανθρωποειδή ρομπότ αναπτύσσονται εδώ και αρκετά χρόνια από την ιαπωνική Honda και την Boston Dynamics της Hyundai Motor.

Αρκετές εταιρείες ποντάρουν σε αυτά για να καλύψουν πιθανές ελλείψεις εργατικού δυναμικού και να εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες ή κουραστικές σε κλάδους όπως ο εφοδιασμός, η αποθήκευση και η μεταποίηση.

Ο Μασκ έχει ιστορικό αποτυχίας στην εκπλήρωση φιλόδοξων υποσχέσεων προς τη Wall Street. Το 2019 δήλωσε στους επενδυτές ότι η Tesla θα λειτουργούσε ένα δίκτυο αυτόνομων αυτοκινήτων «ρομποτάξι» μέχρι το 2020.

Η Tesla έβγαλε την πρώτη γενιά του ρομπότ Optimus, που ονομάστηκε Bumblebee, τον Σεπτέμβριο του 2022. Φέτος, η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο με μια δεύτερη γενιά του δίποδου ρομπότ να διπλώνει ένα μπλουζάκι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Με πληροφορίες από BBC

Προειδοποίηση της Europol για ραγδαία αύξηση εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με μέσα Τεχνητής Νοημοσύνης: Δύσκολος ο εντοπισμός των δραστών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: