Στους πρωτοσέλιδους τίτλων των κυπριακών εφημερίδων, τη Δευτέρα, κυριαρχούν η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο νησί και οι απειλές του Ερντογάν

Το εξώφυλλο της εφημερίδας Φιλελεύθερος. Φωτογραφία από το PhileNews




Οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις οποίες καλεί τις δύο κοινότητες να αξιοποιήσουν μια επικείμενη ευκαιρία για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό τους επόμενους μήνες, είναι τα κυριότερα θέματα σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

ΕΠΙΣΗΣ: Η επιμονή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για λύση δύο κρατών, αλλά και η συνέχιση των ερευνών για την υπό διερεύνηση επενδυτική απάτη της MetaMax,

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ανεβάζει θερμόμετρο», γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει στη θέση του τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια για τις δηλώσεις του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στερεύουν τα φράγματα, με την πληρότητα να υποχωρεί στο 36,8% και αναφέρεται σε δραματική κατάσταση εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα. Αλλού, γράφει πως έρχονται μέτρα στήριξης των αιγοπροβατοτρόφων στο θέμα του χαλλουμιού.

«Αντίστροφα μετρά ο χρόνος αναφορικά με το Κυπριακό», είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Η Χαραυγή», η οποία γράφει πως εξελίξεις αναμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τους επόμενους μήνες την ώρα που ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιμένει στη λύση δύο κρατών. Σε άλλο της θέμα, γράφει πως στερεύουν τα φράγματα λόγω του καύσωνα καθώς η πληρότητα τους έπεσε στο 36,8%. Αλλού, η «Χ» γράφει πως «με τα χίλια τρέχουν οι αναπτύξεις στον Δήμο Αμαθούντας» στη Λεμεσό.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αξιοποιήστε την ευκαιρία που έχετε», πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ισχυρό μήνυμα και στις δύο κοινότητες στην Κύπρο, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την επανέναρξη των συνομιλιών με βάση τις προτάσεις που θα καταθέσει η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ. Σε άλλο της θέμα, γράφει για την παραίτηση του Τζο Μπάιτεν από την κούρσα για τις εκλογές στις ΗΠΑ, στηρίζοντας ανοικτά την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις. Αλλού, γράφει για νέα τοποθέτηση της κοινοπραξίας CMC για το τερματικό φυσικού αερίου, ότι απέτυχαν οι υπεργολάβοι στο Βασιλικό.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για την απάτη της ΜetaMax» γράφει πως με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες του Γραφείου Οικονομικού Εγκλήματος της ΑΔΕ Λεμεσού σε σχέση με την υπό διερεύνηση επενδυτική απάτη της MetaMax, με τα επαρχιακά γραφεία των ΤΑΕ να λαμβάνουν συνεχώς νέες καταγγελίες από πολίτες. Αλλού, γράφει πως ανοίγει παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών μετά τις τοποθετήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο Ερντογάν επιμένει για λύση δύο κρατών. Σε άλλο του θέμα γράφει πως το Υπουργείο Οικονομικών δίνει εξηγήσεις για τις αυξήσεις στο δημόσιο.

ΚΥΠΕ- Θωμάς Κεττένης
Λευκωσία, Κύπρος

Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Μπάιντεν κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: