Γερμανοί πολιτικοί εκφράζουν τον σεβασμό τους στον Πρόεδρο των ΗΠΑ: Το Κρεμλίνο ανακοινώνει πως παραμένει «προσεκτικό» στις εξελίξεις μετά την αποχώρηση του κ. Μπάιντεν

FILE PHOTO: epa11466103 US President Joe Biden and First Lady Jill Biden walk across the South Lawn towards the White House in Washington, DC, USA, 07 July 2024. EPA, SAMUEL CORUM POOL




Τον σεβασμό τους στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για επανεκλογή, εκφράζουν ήδη Γερμανοί πολιτικοί.

«Ο Τζο Μπάιντεν υπηρέτησε τον αμερικανικό λαό για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Η σημερινή απόφασή του αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό», έγραψε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς στην πλατφόρμα «Χ».

«Ο Τζο Μπάιντεν υπηρέτησε τη χώρα του με εντυπωσιακό τρόπο ως Πρόεδρος. Και το κάνει και με αυτό το βήμα. (Έχει) τον μεγαλύτερο σεβασμό μου!», έγραψε στο «Χ» η αρχηγός των Πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ.

«Ο Τζο Μπάιντεν διόρθωσε το λάθος του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με καθυστέρηση, αλλά όχι πολύ αργά. Και αυτό αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει τώρα την ευκαιρία να αλλάξει και πάλι την προεκλογική εκστρατεία», έγραψε ο ειδικός του CDU για θέματα εσωτερικής πολιτικής Νόρμπερτ Ρέτγκεν, επίσης στο «Χ».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του και πως εκτιμά ότι βάσισε την απόφασή του σε αυτό που θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού.

«Σέβομαι την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν και ανυπομονώ να εργαστούμε από κοινού για το υπόλοιπο της προεδρίας του», δήλωσε ο Στάρμερ.

«Γνωρίζω ότι, όπως έκανε κατά τη διάρκεια της αξιοσημείωτης καριέρας του, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έλαβε την απόφασή του με βάση αυτό που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού».

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για μια νέα προεδρική θητεία, το Κρεμλίνο ανέφερε πως παραμένει «προσεκτικό» στις εξελίξεις της κατάστασης.

«Οι εκλογές απέχουν τέσσερις μήνες. Αυτή είναι μια μακρά περίοδος κατά την οποία πολλά μπορούν να αλλάξουν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να παρακολουθούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο μέσο ενημέρωσης Life.ru.

ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Germany
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Μόσχα, Russian Federation

Πολιτικός “σεισμός” στις Ηνωμένες Πολιτείες: Εγκαταλείπει ο Πρόεδρος Μπάιντεν, προτείνει την Κάμαλα Χάρις, προσπαθεί με τους Κλίντον να ελέγξουν την κατάσταση της διαδοχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: