«Τιμούμε όσους χάθηκαν. Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ»: Ανάρτηση Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στο Οξφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο

για την επέτειο των 50 χρόνων από την άνανδρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο:

«Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: «Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχεται απόψε στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα υποδεχθεί τον κ. Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν τις οκτώ.

Θα ακολουθήσει σύντομη συνάντηση των δύο ηγετών μετά συζύγων στο στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, προτού οι δύο ηγέτες μεταβούν στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου για την παρουσίαση του Συμμετοχικού Έργου Τέχνης «ΝΗΜΑΤΑ».

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο χώρο του αμφιθεάτρου του Προεδρικού Μεγάρου όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τις μαύρες επετείους.

Σημειώνουμε ότι άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την κατεχόμενη Κύπρο.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι οι θέσεις της Ελλάδας για το Κυπριακό είναι σαφώς διατυπωμένες και πάγιες εδώ και δεκαετίες και τονίζουν ότι αυτές εκφράζονται ενιαία από τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην λύση της επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Δεν τίθεται, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, ζήτημα παρέκκλισης από την σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο θέση αυτή», τονίζουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι επί αυτού θα υπάρξει και τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, σήμερα στη Λευκωσία.

Εισβολή του Αττίλα-Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο: Έφτασε για παράνομη “επίσκεψη”, θα λάβει μέρος στην αισχρή φιέστα “εορτασμού” της άνανδρης εισβολής κατά της Μεγαλονήσου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: