Απέναντι του, στα κατεχόμενα, ο ισλαμιστής Ερντογάν: Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας για τα 50 χρόνια της κατοχής του νησιού από τις δυνάμεις του Αττίλα

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, επιθεωρεί στρατιωτικό άγημα πριν καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κύπρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ιστορική είναι επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο θα υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στις 7 και 45 το βράδυ.

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντησή τους ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου για την εκδήλωση για τις μαύρες επετείους στις 8.30μμ με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να χαρακτηρίζεται ιστορική. Θα έχει προηγηθεί η παράνομη “επίσκεψη” στην κατεχόμενη Κύπρο του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, στο νησί βρίσκονται ήδη τόσο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασελλάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι στο νησί, πενήντα χρόνια μετά την παράνομη εισβολή της Τουρκίας. Πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των ευρωτουρκικών σχέσεων το Κυπριακό και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα λάβουμε πρωτοβουλίες στο Ευρωκοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος των αγνοούμενων», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Κασελλάκης.

«Η λύση πρέπει να είναι βάσει των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτό είναι το εθνικό και πατριωτικό μας καθήκον “και εμείς θα αγωνιστούμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ.

Μήνυμα πριν την κάθοδο του στην Κύπρο έστειλε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα το μανιφέστο σημείωσε ότι ούτε η διαιώνιση του σημερινού Status quo, ούτε και η δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο αποτελούν αποδεκτές λύσεις του Κυπριακού, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Απειλητικό κλίμα καθόδου Ερντογάν

Με ένα προκλητικό βίντεο ενός λεπτού στο οποίο εμφανίζεται μία αρμάδα και εναέρια μέσα να προσεγγίζουν μία ακτή και κλείνει με την εικόνα του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας απειλεί με ένα νέο Αττίλα όπως μισό αιώνα πριν.

«Μπορεί να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», αναφέρεται στο σχετικό βίντεο το οποίο ετοιμάστηκε εις μνήμη των μαρτύρων που θυσιάστηκαν στην «ειρηνευτική επιχείρηση» όπως ντροπιαστικά αποκαλούν την τουρκική εισβολή και καλούν άπαντες στη σημερινή παρέλαση της νηοπομπής.

Μέσα σε αυτό το κλίμα άρχισε και η κάθοδος τούρκων αξιωματούχων στο νησί με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, να συναντάται χθες πρώτα με τον λεγόμενο και παράνομο “υπουργό εξωτερικών” Ταχσίν Ερτουγρουλογλου, και αργότερα με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και οι χαμηλοί τόνοι που συμφώνησαν Μητοστάκης – Ερντογάν πήγαν περίπατο.

Στο νησί θα βρίσκεται σήμερα και ο Τούρκος Πρόεδρος για να παραστεί στα πανηγύρια της ντροπής.

Οι Έλληνες της Κύπρου αναμένουν τον Πρωθυπουργό της Μητέρας Πατρίδας με την ευχή να ακούσουν το μήνυμα του προς την Τουρκία: Η Μεγαλόνησος ΔΕΝ είναι μόνη της…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: