«Λευκό» για Μέτσολα και αντιπροέδρους, «όχι» στην Φον ντερ Λάιεν: O Φειδίας κατηγορεί για «καραγκιοζιλίκια» το Ευρωκοινοβούλιο και αποφασίζει με βάση τα poll των ακολούθων του

FILE PHOTO: Ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου, όταν κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τις Εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024, συνοδευόμενος από τον ιερέα πατέρα του και την μητέρα του. Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ, PIO




Πρώτη επίσημη παρουσία του youtuber και νυν ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος ήταν παρών στο Ευρωκοινοβούλιο από νωρίς το πρωί, καθώς οι ευρωβουλευτές ανέλαβαν επίσημα από σήμερα τα καθήκοντά τους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Νικολέττας Κουρούσιη στον «Φιλελεύθερο» ο νεαρός ευρωβουλευτής κάθισε στον χώρο των μη εγγεγραμμένων σε πολιτική ομάδα, όπως αποφάσισε μετά από το σχετικό αποτέλεσμα του poll που διενήργησε, ενώ ερωτηθείς από το philenews τι ψήφισε στη σημερινή ψηφοφορία για ανάδειξη της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε ότι ψήφισε λευκό.

Όσον αφορά τις θέσεις των Aντιπροέδρων, έθιξε το γεγονός ότι τα ονόματα των υποψηφίων Aντιπροέδρων δόθηκαν στους ευρωβουλευτές ελάχιστη ώρα πριν από την ψηφοφορία, γεγονός που δεν επέτρεπε να ενημερωθούν για το ποιοι είναι οι υποψήφιοι. «Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια», ανέφερε δηκτικά.

Σημείωσε ότι ο ίδιος, ενώ γνώριζε κάποιους από τους υποψηφίους και ήταν πρόθυμος να ψηφίσει 3-4 από αυτούς, το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές καλούνται να ψηφίσουν από 8 μέχρι 14 αντιπροέδρους, πολλούς εκ των οποίων δε γνώριζε, τον οδήγησε να ψηφίσει και πάλι λευκό.

Κληθείς να σχολιάσει τι θα ψηφίσει στην επικείμενη ψηφοφορία για ανάδειξη της προέδρου της Κομισιόν, εξήγησε ότι μετά το poll που διενήργησε, θα καταψηφίσει την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υποδεικνύοντας ότι το 75% του κόσμου από τις χώρες της Ευρώπης έκρινε πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει.

«Κι όμως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εκλεγεί», ανέφερε, υποδεικνύοντας ότι αυτό είναι τραγικό για τους λαούς της Ευρώπης.

Κληθείς να σχολιάσει αν μεταθέτει την απόφαση στον κόσμο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κόσμος παρακολουθεί εδώ και χρόνια την πορεία της Φον ντερ Λάιεν και έχει δικαίωμα να εκφράζει θέση για το αν επιθυμεί να παραμείνει ή όχι.

Υπέδειξε ότι κι ο ίδιος έχει αρνητική εικόνα για την ίδια, αλλά με το poll ήθελε να αναδείξει το γεγονός ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν επιθυμούν να συνεχίσει η Φον ντερ Λάιεν στη θέση της προέδρου της Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Με σοβαρή επιπλοκή στο ήπαρ ο 17χρονος εθνοφρουρός: Έφθασε στο εξειδικευμένο κέντρο της Γαλλίας, θα υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: