Δυστυχώς, ένοχος ο Ρόμπερτ Μενέντεζ: Το σώμα των ενόρκων δέχθηκε όλες τις κατηγορίες του εισαγγελέα εναντίον του γερουσιαστή, δεν θα δικαστεί η σύζυγός του

epa11479881 US Senator Bob Menendez of New Jersey (C) arrives at Manhattan federal court for his corruption trial in New York, New York, USA, 15 July 2024. EPA, SARAH YENESEL




Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ ένοχο για όλες τις κατηγορίες στην ομοσπονδιακή δίκη του για υποθέσεις διαφθοράς.

Ο Δημοκρατικός νομοθέτης του Νιου Τζέρσεϊ καταδικάστηκε για 16 κατηγορίες –μεταξύ των οποίων δωροδοκία, εκβίαση, απάτη μέσω εμβάσματος, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και ενεργώντας ως ξένος πράκτορας– για το ρόλο του σε ένα πολυετές σχέδιο δωροδοκίας.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν με επιτυχία ότι ο γερουσιαστής προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να προωθήσει τα αιγυπτιακά στρατιωτικά συμφέροντα, να παρέμβει σε ποινικές διώξεις και να εξασφαλίσει επενδύσεις από αξιωματούχους του Κατάρ, μεταξύ άλλων.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του φέρεται να έλαβαν ράβδους χρυσού, εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, ένα κάμπριο Mercedes-Benz και άλλες δωροδοκίες σε αντάλλαγμα για την επιρροή του.

Η σύζυγος του γερουσιαστή, Nadine Menendez, κατηγορήθηκε επίσης για την υπόθεση, αλλά η δίκη της αναβλήθηκε επ’ αόριστον από τον δικαστή μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Έχει δηλώσει αθώα.

Ο φιλέλληνας γερουσιαστής θα κάνει έφεση.

Το σώμα των ενόρκων συζήτησε για περισσότερες από 12 ώρες για τρεις ημέρες πριν καταλήξει σε ετυμηγορία σε μια δίκη που διήρκεσε εννέα εβδομάδες. Ο 70χρονος Μενέντεζ είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες, οι οποίες περιελάμβαναν δωροδοκία, ενεργώντας ως ξένο πράκτορα και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Οι δικηγόροι και οι φίλοι του γερουσιαστή δεν περίμεναν αυτή την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και ξένισε ότι οι ένορκοι δεν έλαβαν υπόψη τους τρανταχτά στοιχεία που παρουσίασε η υπεράσπιση του. Επίσης προκάλεσε έκπληξη και η απόφαση του δικαστή για αναβολή επ’ αόριστον της δίκης της συζύγου του. Η απόφαση ελήφθη 24 ώρες πριν την ετυμηγορία των ενόρκων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στη Γερουσία για την αποπομπή του Μπομπ Μενέντεζ – ο οποίος νωρίτερα σήμερα κρίθηκε ένοχος για τις 16 ποινικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε, συμπεριλαμβανομένης της δωροληψίας, στη δίκη του για διαφθορά – ζήτησε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, ο Φιλ Μέρφι, σε περίπτωση που ο 70χρονος γερουσιαστής δεν υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Μπομπ Μενέντεζ εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη πολιτεία στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την καταδίκη του από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο γερουσιαστής Μενέντεζ γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν προτίθεται να παραιτηθεί.

Αγριότητες με το καλημέρα από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ, Τζ. Ντ. Βανς: Αποκάλεσε τη Μεγάλη Βρετανία «ισλαμιστική χώρα» λόγω της κυβέρνησης των Εργατικών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: