Ποιος προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ; Ποιος ήθελε την πολιτική αναταραχή στην Αμερική… Η ανταπόκριση-ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

President Biden and Vice President Harris received an updated briefing in the White House Situation Room from homeland security and law enforcement officials. Photo via The White House, @WhiteHouse




Η Αμερική ζει μία από τις πιο μαύρες μέρες της πολιτικής της ιστορίας. Ένας προεδρικός υποψήφιος, και μάλιστα ο συγκεκριμένος, δέχεται δολοφονική επίθεση σε μία συγκέντρωση που έπρεπε να είναι από τις πιο προφυλασσόμενες περιοχές στον πλανήτη.

Πρόκειται για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πρόκειται για τον Ντόναλντ Τραμπ. Δυστυχώς, οι μυστικές υπηρεσίες, που είναι αρμόδιες για την προστασία υψηλών προσώπων, απέτυχαν οικτρά.

Αυτή η άνευ προηγουμένου αποτυχία, δίνει την ευκαιρία στους οπαδούς του να διακινούν σενάρια συνωμοσίας, ότι δήθεν πίσω από την απόπειρα βρίσκεται ο ίδιος ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν ή κάποιο …”βαθύ κράτος” που κυβερνά την υπερδύναμη.

Και εάν ο νεαρός δράστης πετύχαινε τον στόχο του, που είναι ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, σημεινού Προέδρου και υποψήφιου των Δημοκρατικών, τι θα γινόταν σήμερα σε αυτή τη χώρα; Θα αντιδρούσαν φυσικά οι υποστηρικτές του, που είναι και γνωστοί ακροδεξιοί και φανατικοί, και θα έκαναν ότι και την 6η Ιανουαρίου του 2021, όταν μπήκαν στο αμερικανικό Κογκρέσο, στο “ναό” της Αμερικανικής Δημοκρατίας και τα διέλυσαν όλα. Και δεν θα μπορούσε και κανείς να τους κατηγορήσει.

Ευτυχώς επαναλαμβάνω που απέτυχε ο νεαρός δράστης, ο οποίος πρόσφατα έχει εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους των Ρεπουμπλικάνων, αλλά έδωσε και 15 δολάρια εισφορά, όταν ήταν 17 ετών, σε επιτροπή πολιτικής δράσης που συγκεντρώνει χρήματα για αριστερούς και Δημοκρατικούς πολιτικούς.

Με αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί κανείς να εξάγει συμπεράσματα για τα κίνητρα του νεαρού, ούτε γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν ήταν στην υπηρεσία κάποιας οργάνωσης ή οτιδήποτε άλλο. Οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο ανάμειξης ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όποιος και αν στόχευσε τον Ντόναλντ Τράμπ, είχε σκοπό να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα και όχι μόνο. Διεξάγονται δύο πόλεμοι. Τον ένα στην Ουκρανία, ο πρώην Πρόεδρος θέλει να τον τελειώσει προς όφελος της Ρωσίας. Τον άλλο στη Λωρίδα της Γάζας, θέλει να τον συνεχίσει προς όφελος του Ισραήλ. Άβυσσος πραγματικά η ψυχή του.

Αλλά ας είμαστε προσεκτικοί στα συμπεράσματα μας, διότι μπορεί να ήταν ένας μοναχικός λύκος που έδρασε από μόνος του, αν και φαντάζει αδύνατο να  σχεδίασε την απόπειρα χωρίς βοήθεια.

Το όπλο και τα πυρομαχικά ήταν εύκολο να τα βρει. Τα είχε αγοράσει ο πατέρας του. Βρέθηκαν και εκρηκτικά στο αυτοκίνητο και στην οικία του. Αυτά τα αγόρασε μόνος του ή του τα προμήθευσει ο “άγνωστος” που όπλισε το χέρι του.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα, να αφήσουμε να τα απαντήσουν οι αρχές ασφαλείας διότι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων, Κωνσταντίνο Αθανασίου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε σύσκεψη στον Λευκό Οίκο, στην αίθουσα επιχειρήσεων και ο Πρόεδρος Μπάιντεν έλαβε την πρώτη πλήρη ενημέρωση για την απόπειρα δολοφονίας. Μετά από την ενημέρωση αποφάσισε να μιλήσει στον αμερικανικό λαό στις 8.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος και Κύπρου).

Δυστυχώς ο Πρόεδρος δεν είπε τίποτα πέραν του μηνύματος ενότητας. Ο λαός περιμένει πληροφορίες για την απόπειρα δολοφονίας και ο κ. Μπάιντεν μας είπε ότι θα …ξαναμιλήσει αργότερα.

Το μεγάλο ερώτημα, που έχουν όλοι, για το αν θα επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών, ξανά μόνο να υποθέσουμε μπορούμε. Θα απαντηθεί την ημέρα των εκλογών. Μέχρι τότε θα γίνουν πολλά, μπορεί να αλλάξει και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η τελική μαχαιριά μερικές ημέρες πριν από την 50η μαύρη “επέτειο” της τουρκικής εισβολής; Ο “αξιότιμος” κύριος Στιούαρτ δρα και αντιδρά φιλοτουρκικά, πρέπει να φύγει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: