Σε βίντεο η στιγμή που ο δράστης της απόπειρας κατά Τραμπ ανοίγει πυρ* Νέο μήνυμα του Ρεπουμπλικανού: Παραμείνετε ενωμένοι και αποφασισμένοι [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο Φωτογραφία screenshot via




Tη στιγμή που ο 20χρονος δράστης πυροβολεί τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο κατέγραψε σε βίντεο, σύμφωνα με το TMZ, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στην χθεσινή προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Το βίντεο φέρεται να δείχνει τον δράστη σε στέγη, ξαπλωμένο μπρούμυτα. Αργότερα έγινε γνωστό πως πρόκειται για τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος σέρνεται επάνω την στέγη παρακείμενου κτιρίου και πυροβολεί τον Ντόναλντ Τραμπ προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είχε μόλις ξεκινήσει την προεκλογική του ομιλία όταν ο 20χρονος τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον στο αυτί, με τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας να σπεύδουν να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον πρώην πρόεδρο.

  • Το βίντεο, το οποίο δημοσίευσε το TMZ και επαναδημοσίευσε το BBC, δείχνει έναν νεαρό άνδρα με μακριά καστανά μαλλιά που φαίνεται να φοράει γκρι πουκάμισο και χακί παντελόνι, να σέρνεται πάνω στη στέγη και να κοιτάζει μέσα από διόπτρα πιθανότατα τον στόχο του, πριν τραβήξει τη σκανδάλη.

Μόλις αρχίσουν να ακούγονται σφαίρες, επικρατεί πανικός με τους θεατές που βρίσκονταν στο σημείο να ουρλιάζουν και δευτερόλεπτα αργότερα, ακολουθούν νέοι πυροβολισμοί, προφανώς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών που εξουδετέρωσαν τον δράστη της επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο, Μάικλ Ντιφρίσκια δήλωσε στο TMZ πως παρακολουθούσε μαζί με την σύζυγό του Άμπερ την προεκλογική ομιλία του Τραμπ έξω από τον κεντρικό χώρο – στεκόταν κοντά σε κάτι δέντρα με περίπου 30 με 40 άλλους ανθρώπους, όταν η Άμπερ παρατήρησε τον τύπο να σκαρφαλώνει σε ένα κοντινό κτίριο.

Όπως δήλωσε στο δίκτυο, είδε τον δράστη να σέρνεται στην οροφή μέχρι να πάρει την τελική του θέση και να πυροβολήσει κατά του Τραμπ.

Νέο μήνυμα Τραμπ: Να δείξουμε τον αληθινό χαρακτήρα μας ως Αμερικανοί

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα ότι ανυπομονεί να μιλήσει από το Ουισκόνσιν, όπου και θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικότερο από ποτέ, να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό χαρακτήρα μας ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι», ανέφερε ο Τραμπ σε μία ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάρτησή του μετά τον τραυματισμό του στο αφτί, από τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του, σε μία προεκλογική ομιλία στην Πενσιλβάνια το Σάββατο.

Την ίδια στιγμή, η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει το επίπεδο της ένοπλης ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της, ζητώντας από το προσωπικό στην Ουάσινγκτον και στο Γουέστ Παλμ Μπιτς να μείνουν σήμερα μακριά από τα γραφεία τους, όπως ανέφερε το Politico, επικαλούμενο ένα εσωτερικό σημείωμα της προεκλογικής εκστρατείας.

 

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έξι σφαίρες κατά του Τραμπ που γλύτωσε με ένα τραύμα στο αφτί: Νεκρός ο δράστης, δύο τραυματίες – Προσευχές και επιθέσεις οπαδών κατά δημοσιογράφων [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: