ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ; Μιλούσε στο πλήθος και έπεσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ: Ακούστηκαν δυνατοί κρότοι, αίμα στο αυτί του…

Αίματα τρέχουν από το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Φωτογραφία από βίντεο, ABC News




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας από τη σκηνή προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια, με μικρή ποσότητα αίματος να διακρίνεται στο δεξιό αυτί και στο πρόσωπό του, έπειτα από πυροβολισμούς που ακούστηκαν.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ένα ιατρικό ελικόπτερο έφτασε αμέσως και αναχώρησε μέσα σε λίγα λεπτά. Κατευθύνθηκε νότια, πιθανότατα στο ιατρικό κέντρο στο Πίτσμπουργκ μεταφέροντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας είπε ότι ο κ. Τραμπ ήταν ασφαλής μετά από «ένα περιστατικό» που σημειώθηκε εναντίον του στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά, πάντως υποβάλλεται προληπτικά σε εξετάσεις σε νοσοκομείο μετά τον κατά τα πρώτα στοιχεία επιπόλαιο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια όπου ακούστηκαν πυρά, ανέφερε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN μέσω X, επικαλούμενος εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο επίσημος λογαριασμός του Team Trump στο X, επικαλούμενος τον εκπρόσωπο του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, έγραψε:

«Ο Πρόεδρος Τραμπ ευχαριστεί τις αρχές επιβολής του νόμου και τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν και τη γρήγορη δράση τους κατά τη διάρκεια αυτής της αποτρόπαιας πράξης. Είναι καλά και υποβάλλεται σε έλεγχο σε τοπική ιατρική μονάδα».

Ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, δημοσίευσε στο X ότι ο πατέρας του «δεν θα σταματήσει ποτέ να παλεύει για να σώσει την Αμερική». Δημοσίευσε φωτογραφία του να φεύγει από τη σκηνή.

Ο κ. Τραμπ, που ετοιμαζόταν να αρχίσει την ομιλία του, έπεσε στη σκηνή, προτού συγκεντρωθούν γύρω του για να τον προστατεύσουν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για τη φύλαξη προσωπικοτήτων, τον σηκώσουν και τον συνοδεύσουν στο αυτοκίνητό του.

Εκείνος φώναξε κάτι στους οπαδούς του και ύψωσε τη δεξιά του γροθιά, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Σε οροφή κτιρίου κοντά στη σκηνή διακρίνονταν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Josh Shapiro, σε δήλωση είπε ότι «ενημερώθηκε για την κατάσταση» και ότι η αστυνομία της πολιτείας βρίσκεται στο σημείο και συνεργάζεται με ομοσπονδιακούς πράκτορες.

«Η βία που στοχεύει οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή πολιτικό ηγέτη είναι απολύτως απαράδεκτη», είπε ο Shapiro. «Δεν έχει θέση στην Πενσυλβάνια ή στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο γερουσιαστής Chuck Schumer, Δημοκρατικός της Νέας Υόρκης και ηγέτης της πλειοψηφίας, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Είμαι τρομοκρατημένος από αυτό που συνέβη στη συγκέντρωση του Trump στην Πενσυλβάνια και ανακουφισμένος που ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής. Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους πως δεν είχε ενημερωθεί ακόμη από την ομάδα του για το συμβάν, εξερχόμενος από εκκλησία στην πολιτεία του, το Ντέλαγουερ. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, ότι έλαβε την πρώτη ενημέρωση.

Από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν λαμβάνει ενημέρωση από τους εξής:

Kimberly Cheatle, Διευθύντρια του Υπουργείου των Ηνωμένων Πολιτειών

Υπουργός Alejandro Mayorkas, Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας

Liz Sherwood-Randall, Βοηθός του Προέδρου και Σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας

Στην ενημέρωση συμμετείχαν:

Jeff Zients, Βοηθός του Προέδρου και Προσωπάρχης

Steve Ricchetti, Βοηθός του Προέδρου και Σύμβουλος του Προέδρου

Annie Tomasini, Βοηθός του Προέδρου και βοηθός Προσωπάρχη

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν από τη σκηνή τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αφού έπεσε στο έδαφος σε συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

Ακούστηκαν δυνατοί κρότοι πριν πέσει ο Τραμπ. Οι πράκτορες τον βοήθησαν στη συνέχεια να σταθεί και είχε αίμα στο πρόσωπό του. Φώναζε πίσω στο πλήθος και σήκωσε τη γροθιά του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε όχημα και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και AFP από την πόλη Μπάτλερ:

Εκπυρσοκροτήσεις ακούστηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, με τον μεγιστάνα να υψώνει τη δεξιά του γροθιά καθώς συνοδευόταν σε όχημα από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, που είναι αρμόδια για τη φύλαξη σημαντικών προσώπων.

Σε βίντεο που μεταδιδόταν απευθείας, ήταν ορατό αίμα στο δεξί του αυτί. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε πως ο υποψήφιος έχει τραυματιστεί, χωρίς να διευκρινίσει πόσο σοβαρά.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: