Πρίγκιπες και πρωθυπουργοί στον τελικό του Euro 2024: 35.000 φίλαθλοι εκπαιδεύτηκαν για βοήθεια σε αιφνίδια καρδιακή ανακοπή

epa11471541 Supporters of England celebrate after winning the UEFA EURO 2024 semi-finals soccer match between the Netherlands and England, in Dortmund, Germany, 10 July 2024. EPA, CHRISTOPHER NEUNDORF




Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της Βρετανίας, καθώς και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, όπως φυσικά και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, θα παραστούν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ Αγγλίας και Ισπανίας την Κυριακή (14/7-22:00) στο Βερολίνο, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Reuters.

Την ίδια ώρα οι περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν λάβει εκπαίδευση για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στις «ζώνες φιλάθλων» του Euro 2024, ανακοίνωσε σήμερα (12/7) η UEFA.

Η εκπαίδευση, που παρέχεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και τη σημασία της βοήθειας από παρευρισκόμενους, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UEFA.

Στο Euro 2020, ο Δανός Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με τη Φινλανδία στην Κοπεγχάγη.

Ο αρχηγός της Δανίας Σίμον Κιάερ πρόστρεξε για την άμεση απόπειρα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στον συμπαίκτη του πριν τους φτάσουν οι γιατροί.

Όλοι οι παίκτες, οι διαιτητές, το προσωπικό και οι εθελοντές στο Euro 2024 έχουν λάβει σχετική εκπαίδευση, ανακοίνωσε η UEFA.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Η Αντέλ και ο Εντ Σίραν πανηγύρισαν στις κερκίδες την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2024: Βρέθηκαν στο Ντόρτμουντ στον αγώνα με την Ολλανδία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: