Σε έξαρση ο κορωναϊός που δεν καταλαβαίνει από εποχικότητα: Κυριαρχεί η μετάλλαξη Flirt, ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» [video]

FILE PHOTO: Τραυματιοφορείς με προστατευτικές στολές διακομίζουν ασθενή με κορωναϊό. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Σε έξαρση βρίσκεται και το φετινό καλοκαίρι ο κορωναϊός με τις νοσηλείες σε απλές κλίνες να έχουν τετραπλασιαστεί και την μετάλλαξη Flirt να κυριαρχεί. Σε όλη την Ελλάδα έχουμε 575 εισαγωγές σε μία εβδομάδα (1 -7 Ιουλίου) σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που είχαμε συνηθίσει τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός» έχουν 40 νέες εισαγωγές. Επιπλέον, έχουν τετραπλασιαστεί οι νοσηλείες στα νοσοκομεία ενώ το ίδιο διάστημα έχουν χάσει 21 άνθρωποι τη ζωή τους. Οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους και τα κρούσματα είναι στην Αττική, στην Κρήτη και την Πάτρα.

Ο κορωναϊός είναι εδώ, δεν καταλαβαίνει από εποχικότητα και θα μας ταλαιπωρεί, σημείωσε το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θυμάτων από covid-19.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «το 2023 είχαμε 193 εισαγωγές και φέτος για την ίδια εβδομάδα 575. Είχαμε πέντε διασωληνώσεις και τώρα εννέα, είχαμε 16 θανάτους και τώρα 21».




O κ. Τζανάκης εκτίμησε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει μια ύφεση της έξαρσης στο τέλος Ιουλίου αλλά θα ακολουθήσει μια νέα έξαρση στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε η νέα έξαρση «αφορά ηλικιωμένους κυρίως υπερήλικες με πολλά συνοδά προβλήματα, αυτοί κατά κανόνα μπαίνουν στα νοσοκομεία και οποιοσδήποτε έχει τροποποιήσει το ανοσοποιητικό του είτε γιατί παίρνει φάρμακα είτε γιατί έχει κάποιο νόσημα. Αυτοί πρέπει να επανέλθουν στα μέτρα προσωπικής υγιεινής καθώς και εμείς αν αρρωσταίνουμε να μην τους πλησιάζουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη «το εμβόλιο δεν προσφέρει αποστειρωτική ανοσία αλλά μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση».

Οι επαναμολύνσεις από τον Covid έχουν παρόμοια σοβαρότητα με την αρχική μόλυνση: Nέα επιστημονική μελέτη για τις συνέπειες του κορωναϊού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: