Η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ παρέδωσε την έκθεση της στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ: Δεν παίζει παιγνίδι επίρριψης ευθυνών, στη βάση της επιστολής της το κρίσιμο κείμενο της…




Δεν παίζει παιγνίδι επίρριψης ευθυνών, η έκθεση της είναι στη βάση της ανοιχτής επιστολής που έστειλε το περασμένο Σάββατο τα μαεσάνυχτα στους Κύπριους πολίτες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Αυτά φέρεται να τονίζει ο Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα, Μαρια Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στους συνομιλητές της, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ, εισήλθε στο γραφείο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στις 2.50 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης – 9.50 μ.μ. ώρα Ελλάδος και Κύπρου) και σύμφωνα με το πρόγραμμα παρέδωσε την έκθεση της, την οποία περιμένουν με αγωνία στη Λευκωσία, στα κατεχόμενα, στην Άγκυρα και την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ολγκίν ζήτησε να συναντήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, στην Ουάσιγκτον. Ο Φιντάν ήδη φέρεται να απάντησε θετικά, ο κ. Γεραπετρίτης θα δώσει την απάντηση του αργότερα σήμερα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: