Για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις: Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στα «50χρονα της ειρηνευτικής επιχείρησης» στα Κατεχόμενα

FILE PHOTO: Main opposition Republican People’s Party (CHP) leader Ozgur Ozel speaks during a rally in support of teachers’ rights in Istanbul, Turkey. EPA, ERDEM SAHIN




Δύο μέρες πριν από τις 20 Ιουλίου θα βρίσκεται στα κατεχόμενα o πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Οζγκιούρ Οζέλ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματός του θα «πάρουν τη θέση τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο στην Κύπρο», και θα παραστούν στους εορτασμούς για τα «50χρονα της ειρηνευτικής επιχείρησης», όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Τύπος στα κατεχόμενα αναφέρει σήμερα ότι μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο κ. Οζέλ έστειλε μηνύματα για την εορτασμούς για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, δηλώνοντας ότι θα έρθουν στα κατεχόμενα μαζί με την Αϊσέ Αγιάταϊ και άλλους αξιωματούχους της περιόδου, από τους οποίους ξεκίνησε το σύνθημα «Η Αϊσέ πάει διακοπές».

«Θα είμαστε όλοι μαζί στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Με τους προηγούμενους προέδρους μας, με τον κ. Οντέρ Σαβ, ο οποίος ήταν υπουργός κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974, με τον κ. Ερόλ Τσεβίκτσε, αν το επιτρέπει η υγεία του, και με την Αϊσέ Αγιάταϊ, την κόρη του τότε Υπουργού Εξωτερικών, η οποία πήγε διακοπές για την ειρήνη. Στην 50ή επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης, θα πάμε στην Κύπρο και πάλι με την κυρία Αϊσέ για να πούμε ‘ειρήνη στο χώρα, ειρήνη στο νησί, ειρήνη στον κόσμο’».

Ο Πρόεδρος του ΡΛΚ είπε ότι θα έρθουν στα κατεχόμενα με δική τους αντιπροσωπεία, όπως είχαν προγραμματίσει από καιρό, υπενθυμίζοντας ότι αρνήθηκε την πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου να μεταβούν μαζί με το ίδιο αεροσκάφος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ (ΚΥΠΕ – ΓΤΠ/ΡΠΑ/ΓΒΑ)
Λευκωσία, Κύπρος

Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Θα δώσει το παρών σε εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: