Ιρλανδή αεροσυνοδός δέχτηκε βάναυση επίθεση στο Ντουμπάι: Τώρα κατηγορείται για «απόπειρα αυτοκτονίας»* Στο κοινοβούλιο της χώρας της η υπόθεση [video]

H 28χρονη αεροσυνοδός Tori Towey Φωτογραφία: detainedindubai.org




Μια 28χρονη γυναίκα από την Ιρλανδία κατηγορήθηκε για «απόπειρα αυτοκτονίας» από δικαστήριο στο Ντουμπάι, με πολιτικούς και ακτιβιστές να ζητούν την απελευθέρωσή της.

Η Tori Towey, η οποία εργάζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως μέλος του πληρώματος καμπίνας αεροπορικών εταιρειών, φέρεται να δέχτηκε επίθεση και έμεινε με σοβαρούς μώλωπες και άλλους τραυματισμούς σε ένα βίαιο περιστατικό.

Η Towey, από το Boyle στην κομητεία Roscommon, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου της είπαν ότι κατηγορείται για απόπειρα αυτοκτονίας και κατάχρηση αλκοόλ.

Η ηγέτης του Sinn Féin, Mary Lou McDonald, η οποία τη στήριξε, είπε στο κοινοβούλιο στην Ιρλανδία την Τρίτη ότι το διαβατήριο της Towey ήταν μπλοκαρισμένο και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

Το τμήμα εξωτερικών υποθέσεων της Ιρλανδίας είπε στο Sky News ότι «έχει γνώση της υπόθεσης και παρέχει προξενική βοήθεια».

Η Radha Stirling, διευθύνουσα σύμβουλος της ομάδας υπεράσπισης του Detained in Dubai, που υποστηρίζει την οικογένεια, είπε ότι καλεί τις αρχές της χώρας να αποσύρουν τις κατηγορίες, να άρουν την απαγόρευση ταξιδιού και να αφήσουν την Towey να πετάξει σπίτι της με τη μητέρα της.

«Περιέργως, τα ΗΑΕ έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες δημοσίων σχέσεων για να προωθήσουν το αλκοόλ ως νόμιμο στη χώρα. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να κατηγορούνται τακτικά για κατανάλωση και κατοχή αλκοόλ.

«Η εμπειρία της Τόρι δεν είναι τίποτα λιγότερο από τραγική και ειλικρινά, είναι τυχερή που είναι ζωντανή».

Με πληροφορίες από Guardian

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 19 τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείου πίσω από βυτιοφόρο μεταφοράς γάλακτος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: