Εκαψαν ξανά το παράπηγμα – σπίτι του δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία, ένα μήνα μετά την πρώτη απόπειρα [video]

Έρευνες στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η 11χρονη στον Πύργο Ηλείας, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Oatrisnews/STR




Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε ξανά, περίπου ένα μήνα μετά την δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής, από την Μυρτιά, του δήμου Πύργου, το σπίτι του καθ’ ομολογία δολοφόνου της.

Πρόκειται για παράπηγμα που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Μυρτιάς, το οποίο είχαν επιχειρήσει να κάψουν ξανά, την ημέρα της κηδείας της 11χρονης, ως μια πράξη αντεκδίκησης για την στυγερή δολοφονία και την απόπειρα βιασμού που διέπραξε σε βάρος της.

Στο σημείο μετέβησαν πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου που έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ το περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Την ώρα του εμπρησμού κανένα μέλος της οικογένειας του 37χρονου δεν βρισκόταν στο παράπηγμα καθώς όλοι οι συγγενείς του φέρονται να έχουν ήδη φύγει από το χωριό, φοβούμενοι αντίποινα.




Το χρονικό της φρικτής δολοφονίας 

Το άτυχο κορίτσι ξεψύχησε στα χέρια του 37χρονου θείου της όταν εκείνος προσπάθησε να τη βιάσει και εκείνη του απάντησε «θα το πω στους γονείς μου».

Από τα λεγόμενα του 37χρονου, προκύπτει ότι είχε σχεδιάσει να την ξεμοναχιάσει στο αυτοκίνητό του προκειμένου εκεί να ξεδιπλώσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Αυτό που δεν είχε υπολογίσει, ήταν ότι η 11χρονη θα αντιδρούσε.




Το 2020 ο δολοφόνος της Βασιλικής, αν και είχε καταδικασθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, από σύνθεση με τρεις γυναίκες δικαστές, σε κάθειρξη εννέα ετών για τον βιασμό μιας 14χρονης, είχε αφεθεί ελεύθερος με το σκεπτικό ότι δεν ήταν ύποπτος τέλεσης νέου αδικήματος. Πλέον οι τρεις δικαστές είναι υπόλογες για την απόφασή τους να τον αφήσουν ελεύθερο, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του.

Με πληροφορίες από Patrisnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυροβολισμοί με έναν τραυματία τα ξημερώματα στο Περιστέρι: Συνοδηγός ο τραυματίας, ο οδηγός του τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο και εξαφανίστηκε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: