O Πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε για τους βάρβαρους ρωσικούς βομβαρδισμούς: Υπόσχεται «νέα μέτρα» για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας

FILE PHOTO: epa11466103 US President Joe Biden and First Lady Jill Biden walk across the South Lawn towards the White House in Washington, DC, USA, 07 July 2024. EPA, SAMUEL CORUM POOL




Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε χθες Δευτέρα τους βομβαρδισμούς οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους στην Ουκρανία, «φρικιαστική υπενθύμιση», κατ’ αυτόν, της «βαρβαρότητας» της Ρωσίας στον πόλεμο, υποσχόμενος «νέα μέτρα για να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας».

«Μαζί με τους συμμάχους μας, θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα για να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας ώστε να τη βοηθήσουμε να προστατεύει τις πόλεις της και τους πολίτες της από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του ο αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνουμε ότι από σήμερα φιλοξενεί στην Ουάσιγκτον τη σύνοδο του NATO, στην οποία θα είναι παρών ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Πυρκαγιά ξέσπασε σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης στην περιφέρεια Ραστόφ της νότιας Ρωσίας, η οποία γειτονεύει με την ουκρανική επικράτεια, όταν εξαπολύθηκε επίθεση «δεκάδων» drones της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, γνωστοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω Telegram ο περιφερειάρχης της Βασίλι Γκόλουμπεφ.

«Εξαιτίας αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή Ραντιόναβα-Νεσβετάισκι, πήραν φωτιά δυο μετασχηματιστές σε υποσταθμό», ανέφερε ο κ. Γκόλουμπεφ, διαβεβαιώνοντας πως συστοιχίες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν δεκάδες ουκρανικά UAVs.

Η επιδρομή καταγράφτηκε την επομένη ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε διάφορες ουκρανικές περιοχές οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 41 αμάχους, κατά νεότερη καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς βασισμένη σε επίσημες ανακοινώσεις των αρχών των περιφερειών που επλήγησαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσιγκτον, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα, Russian Federation

Δεν μπορεί ο Όρμπαν να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για το τέλος του πολέμου, λέει ο Ζελένσκι: Μόνον μεγάλες δυνάμεις μπορούν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: