Έγκλημα πολέμου, λέει η Ιταλία: Καταδικάζει ο ΟΗΕ την πολύνεκρη ρωσική επίθεση με πυραύλους κρουζ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο Παίδων του Κιέβου [videos]

epa11466662 Medics attend to an injured child at the site of a rocket strike on the ‘Okhmadyt’ children’s hospital in Kyiv, Ukraine, 08 July 2024 amid the undoing Russian invasion. Russia massively attacked Ukraine with missiles 08 July, striking Kyiv, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk and Kramatorsk. More than 40 missiles of different types were launched, striking residential buildings, infrastructure and the children’s hospital. At least seven people were killed and 25 injured as result of shelling in Kyiv according to the State Emergency Service report. EPA/SERGEY DOLZHENKO




Την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας προκάλεσαν τα εγκληματικά χτυπήματα της Ρωσίας κατά αμάχων σήμερα στην Ουκρανία, με ένα πλήγμα μάλιστα σε νοσοκομείο Παίδων.

Η συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για την Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν «καταδίκασε με ισχυρό τρόπο» σήμερα τις ρωσικές επιθέσεις κατά διαφόρων ουκρανικών πόλεων, μεταξύ των οποίων το Κίεβο, που προκάλεσαν «δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς».

«Είναι ασυνείδητο να σκοτώνονται και τραυματίζονται παιδιά σε αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε η Μπράουν σε ανακοίνωση, αναφορικά με το νοσοκομείο Παίδων του Κιέβου που επλήγη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, από ρωσικό πύραυλο κρουζ.

  • «Η εβδομάδα στην Ουκρανία ξεκίνησε με νέο κύμα φονικών πληγμάτων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», κατήγγειλε η Μπράουν.

Παράλληλα, η ίδια θύμισε ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο προβλέπει ειδική προστασία για τα νοσοκομεία καθώς και ότι «οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται».

Έγκλημα πολέμου λέει η Ιταλία

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν σήμερα την ουκρανική πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου Παίδων, συνιστούν εγκλήματα πολέμου και πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλο τον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις εικόνες των βομβαρδισμών στο Κίεβο οι οποίοι έπληξαν επίσης ένα νοσοκομείο παίδων. Εγκλήματα πολέμου που πρέπει να καταδικαστούν από σύσσωμη την διεθνή κοινότητα» έγραψε ο Ταγιάνι σε ανάρτηση του στο Χ, προσθέτοντας: «Η (ιταλική) κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της Ουκρανίας και του λαού της».

Με πληροφορίες από AFP/Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Αντίποινα υπόσχεται ο Ζελένσκι για το πυραυλικό μπαράζ των Ρώσων με τους 29 νεκρούς: Και το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο – Χτυπήσαμε στρατιωτικούς στόχους λέει η Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: