Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών

A floor trader rubs his eyes close to a blue bull made of Lego bricks at the stock market in Frankfurt Main, Germany, 04 February 2014. EPA/ARNE DEDERT




Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς στη Γαλλία κανένα κόμμα δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές, με την αριστερή συμμαχία απρόσμενα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, μετά τις απώλειες των ενεργειακών μετοχών που ακολούθησαν την πορεία των τιμών του πετρελαίου.

Οι γαλλικές μετοχές υποχώρησαν 0,4%, καθώς κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία και η χώρα βρίσκεται από σήμερα αντιμέτωπη με την προοπτική δύσκολων διαπραγματεύσεων με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς η άνοδος της αριστερής πτέρυγας μπλόκαρε την προσπάθεια της Μαρίν Λεπέν να φέρει την ακροδεξιά στην εξουσία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Συμφωνία της Boeing με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ: Θα αποδεχθεί την ενοχή της για συνωμοσία απάτης στις έρευνες για τις συντριβές δύο αεροσκαφών 737 ΜΑΧ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: