Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην Πάφο για τα 50 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα: Στις 8:20 το πρωί της 15ης Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, η έναρξή τους

Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 1974, Λευκωσία Σάββατο 15 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει η Πάφος για τα 50χρονα από το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουλίου στον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό Πάφου στις 8.20 το πρωί. Η εκδήλωση για τα 50 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, διοργανώνεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την Οργάνωση Αντιστασιακών Πάφου και το Ίδρυμα Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Νίκου Νικολαΐδη.

Πρόκειται σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την ετήσια εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες της αντίστασης και τους αποβιώσαντες συντελεστές του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου, που λειτούργησε ενάντια στο πραξικόπημα και μετέδωσε το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου Μακαρίου.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και ώρα 8:20 π.μ. στο χώρο όπου λειτούργησε ο Ελεύθερος Ραδιοσταθμός (εργαστήριο Νίκου Νικολαΐδη), έναντι Δικαστικού Μεγάρου Πάφου και θα περιλαμβάνει, άφιξη Δρομέων Σ.Ε.Β.Α.Σ – Αφή Φλόγας. Ακόμη Τρισάγιο από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικό, προσκλητήριο πεσόντων και ομιλία από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και συντάκτη εκφωνητή του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού Γιαννάκη Ομήρου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ξενάγηση επισκεπτών στο ιστορικό εργαστήρι του πατέρα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας αείμνηστου Ν. Νικολαΐδη.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί Διαδρομή Μνήμης στις 7:30 π.μ. από το Σωματείο Σ.Ε.Β.Α.Σ Πάφου Στέλιος Κυριακίδης .

Εκδήλωση από την Ιερά Μητρόπολη Πάφου

Στο μεταξύ η Ιερά Μητρόπολη Πάφου διοργανώνει το βράδυ της Δευτέρας 15ης Ιουλίου εκδήλωση υπό τον τίτλο Ημέρα Μνήμης και Τιμής στην Πλατεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

Η εκδήλωση που περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας από τα τραγικά γεγονότα του 1974, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Ομιλητής θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αντιστασιακών Πάφου Ανδρέας Θεοδώρου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου, το μουσικό σύνολο «ΕΣ ΑΕΙ» και το φωνητικό σύνολο « Διάσταση».

Ο ΠτΔ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα ξεναγηθεί προηγουμένως στον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό Πάφου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ΄μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Πάφος, Κύπρος

Σκηνικό κινητικότητας στο Κυπριακό: Εβδομάδα αποκαλύψεων στη Νέα Υόρκη που θα προδιαγράψει και τις εξελίξεις από το Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: