«Οπλιστείτε με υπομονή! Έρχεται ζέστη διαρκείας»: Αρναούτογλου και Τσατραφύλλιας προειδοποιούν για άνοδο της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα* Η πρόγνωση της ΕΜΥ [video]

FILE PHOTO Περαστικοί δροσίζονται σε καφετέρια που διαθέτει συσκευή που ψεκάζει νερό, ενώ η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, αρκετούς βαθμούς πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, στην Αθήνα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Τους 40 βαθμούς θα πλησιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου στο πίνακα που ανήρτησε ο μετεωρολόγος, δίνει τη μέση μέγιστη θερμοκρασία που θα σημειωθεί στα πεδινά ηπειρωτικά από σήμερα έως το Σάββατο (13/7).

Για ζέστη διαρκείας όμως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα «αγγίξει» ακόμα και τους 40 βαθμούς τις επόμενες ημέρες.

Για άνοδο της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα μιλάει και ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα είναι καύσωνας και η αίσθησή του δεν θα είναι ίδια με τους καύσωνες του Ιουνίου.




Η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συλλήψεις 14 μελών εγκληματικής οργάνωσης για εκβιασμούς καταστηματαρχών στην Αθήνα: Ανάμεσά τους 9 δημόσιοι υπάλληλοι* Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: