Τα πρώτα Kill Marks έβαλε η φρεγάτα Ψαρά στην Ερυθρά Θάλασσα: Πυρά κατά 4 drones των Χούθι, καταρρίφθηκαν δυο και τα υπόλοιπα απομακρύνθηκαν

FILE PHOTO: Η φρεγάτα ΨΑΡΑ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Διακρίνεται το antidrones σύστημα. Φωτογραφία: Hellas Journal




Τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμρεα Κυριακή 7 Ιουλίου στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΨΑΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES [ΑΣΠΙΔΕΣ], παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν.

Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Περισσότερες από δέκα ημέρες η φρεγάτα ΨΑΡΑ επιχειρεί στην Ερυθρά θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν στο πλαίσιο της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ.

Η εν πλω δύναμη της Ευρώπης έχει ως αποστολή την προστασια των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις που κάνουν οι αντάρτες Χουθι της Υεμένης.

Μόλις το Σάββατο που πέρασε κατά την επίσκεψη τους στην φρεγάτα ΨΑΡΑ Νικος Δένδιας και Ζοζεπ Μπορελ, ο Έλληνας υπουργος απευθυνόμενος προς τα 195 στελέχη του πολεμικού πλοίου είπε «Γνωρίζω πολύ καλά ότι σας έχουμε στείλει σε μια ζώνη κινδύνου. Σε λίγο θα αποπλευσεται και θα συνοδεύσετε εμπορικό πλοίο στην επικίνδυνη περιοχή».

Λίγες ώρες μετά και αφού η φρεγάτα είχε ξεκινήσει την αποστοκη της έγινε το περιστατικό με τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη των Χουθι.

Ως σήμερα οι ΑΣΠΙΔΕΣ έχουν συνοδεύσει πάνω από 170 εμπορικά πλοία και έχουν καταστρέψει 100 απειλές που έχουν εκτοξευτεί από το έδαφος της Υεμένης .

Τα Kill Marks είναι ειδικά σήματα που τοποθετούνται είτε σε αεροσκάφη είτε σε συστήματα πλοίων όταν εξουδετερώνουν στόχους. Είναι, δηλαδή, “σημάδια καταστροφής” ή αλλιώς και “σημάδια νίκης”

 

Μια ακόμη νέα φρεγάτα ή εκσυγχρονισμός για τις 4 ΜΕΚΟ; Το τεράστιο δίλημμα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς τα λεφτά δεν φτάνουν και για τα δύο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: