Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησε τον Λόιντ Όστιν: Απαιτεί να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

epa11429992 Russian Defence Minister Andrei Belousov (R) holds flowers as he attends a wreath-laying ceremony at the Tomb of the Unknown Soldier by the Kremlin wall to commemorate the 83rd anniversary of the Nazi Germany’s invasion of the Soviet Union in 1941, on the Memory and Sorrow Day in Moscow, Russia, 22 June 2024. EPA, SERGEY GUNEEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελαούσοφ προειδοποίησε χθες Τρίτη τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν ότι οι συνεχιζόμενες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία ενέχουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εντάσεων.

Ο Αντρέι Μπελαούσοφ «επεσήμανε τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης λόγω των συνεχιζόμενων παραδόσεων αμερικανικών όπλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανάρτησή του στο Telegram σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία Μπελαούσοφ-Όστιν.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι αν η Δύση υποτιμήσει την αποφασιστικότητα της Μόσχας, τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «τραγικές και μοιραίες» συνέπειες, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους αντιπαρατίθενται με μια μεγάλη πυρηνική δύναμη.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Δύση υποτίμησε «την ετοιμότητα της Ρωσίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να διασφαλίσει τα συμφέροντά της σε οποιαδήποτε κατάσταση».

«Δεν θέλω καν να υποθέσω ότι αυτή η υποτίμηση θα μπορούσε να γίνει τραγική και μοιραία», είπε, προσθέτοντας ότι η Δύση επέλεξε να αντιπαρατεθεί με μια μεγάλη πυρηνική δύναμη.

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να απαντήσουμε σε αυτό – ρητορικοί και πρακτικοί. Διαθέτουμε τους πόρους για να μεταφέρουμε μηνύματα προς τη Δύση στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, ακόμη και ελλείψει προθυμίας των αντιπάλων μας να διεξάγουν έναν νηφάλιο διάλογο. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, που δεν μπορεί να υποτιμηθεί, η πλευρά τους να κάνει λάθος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην το κάνουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα, Russian Federation

Προκαταβολική δυσπιστία από το Κρεμλίνο απέναντι στο όποιο ειρηνευτικό σχέδιο καταθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία: Είμαστε όμως ανοικτοί, λένε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: