Οι αιώνιοι ανθέλληνες Εγγλέζοι δείχνουν την αγάπη τους για τους Αττίλες: Βρετανός βουλευτής θέτει προεκλογικά θέμα απευθείας (παράνομων) πτήσεων προς τα κατεχόμενα

Ο φιλότουρκος βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, Iain Duncan Smith. Φωτογραφία από βίντεο via Iain Duncan Smith




Ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, Iain Duncan Smith, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την άρση της απαγόρευσης πτήσεων προς τα κατεχόμενα, ενόψει των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το θέμα προβάλλει σήμερα ο τουρκοκυπριακός Τύπος σημειώνοντας ότι ο Smith εκλέγεται στην περιφέρεια Clingford και Woodford Green του βορειοανατολικού Λονδίνου, όπου κατοικεί μεγάλος αριθμός Τουρκοκυπρίων.

Χωρίς να αναφέρεται πού έκανε αυτές τις δηλώσεις ο Βρετανός βουλευτής, προστίθεται πως ο κ. Smith πρόσθεσε ότι «η παράνομη) “τδβκ” υφίσταται διεθνή απομόνωση και υπάρχουν περιορισμοί στις απευθείας πτήσεις από άλλες χώρες». Ανέφερε ακόμη ότι έχει φέρει το θέμα στη βρετανική κυβέρνηση σε συνεργασία με άλλους βουλευτές.

Σύμφωνα με την απάντηση που έλαβαν από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, συνέχισε, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν απευθείας πτήσεις λόγω του ότι η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ΙΑΤΑ) δεν αναγνωρίζει το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ως διεθνές αεροδρόμιο και για αυτό τον λόγο η βρετανική Κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με το ψευδοκράτος τη σύναψη συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών.

Ανέφερε ακόμα ότι με σύσταση του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών, εταιρεία ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου επιθεώρησε το παράνομο αεροδρόμιο και διαπίστωσε ότι “πληροί τους όρους ασφαλείας για τη σύναψη συμφωνίας”.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι προκαλεί απογοήτευση η μη χορήγηση άδειας από την Κυπριακή Δημοκρατία για την πραγματοποίηση επιπλέον αξιολόγησης των απαραίτητων προδιαγραφών ασφαλείας και ισχυρίστηκε ότι έχει έρθει η ώρα για τον τερματισμό της απαγόρευσης πτήσεων.

Αναφερόμενος στην έκκληση Smith, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι την εκτιμά πολύ και πρόσθεσε ότι η επανεκλογή του στις εκλογές της 4ης Ιουλίου θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.

Στο μεταξύ, η αγγλόφωνη Cyprus Today γράφει ότι η τουρκοκυπριακής καταγωγής Νεσίλ Τσαλισκάν, υποψήφια βουλευτής με τους Εργατικούς στην περιφέρεια Barking του ευρύτερου Λονδίνου υποστηρίζει επίσης τις απευθείας πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Η Τσαλισκάν αναμένεται να εκλεγεί στις εκλογές της 4ης Ιουλίου και θα γίνει η πρώτη Τουρκοκύπρια στη βρετανική Βουλή και η πρώτη για το Εργατικό Κόμμα.

ΚΥΠΕ – ΓΤΠ/ΡΠΑ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Τα εύσημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Κυπριακή Δημοκρατία: Πληροί τα ελάχιστα πρότυπα εξάλειψης της εμπορίας ανθρώπων, αναφέρει σε έκθεσή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: