Ενώ ο Σύριζα “καίγεται” ο Κασσελάκης έτρεχε στο γραφείο του Ελπιδοφόρου για να τον στηρίξει: Αυτή τη φορά δεν σχηματίστηκε …σταυρός (από το λάδι) στην κολυμβήθρα!!!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στη Νέα Υόρκη, 25 Ιουνίου 2024. Φωτογραφία: GOA, Δημήτριος Πανάγος




Δεν σχηματίστηκε …σταυρός από το λάδι μέσα στην κολυμβήθρα(!!!), αυτή τη φορά, κατά τη συνάντηση του προέδρου του Σύριζα, Στέφανου Κασσελάκη με τον υπό προθεσμία Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε άρον-άρον το πρωί της Τρίτης -απλά για να …γίνει- επειδή κατά την επίσκεψη του Ελπιδοφόρου στην Αθήνα, τον περασμένο μήνα, ο Κασσελάκης δεν ενδιαφέρθηκε να τον δει και να συνομιλήσει μαζι του, ούτε πήγε στο συνέδριο των Αρχόντων.

Η στάση του προέδρου του Σϋριζα συζητήθηκε πολύ αρνητικά, με δεδομένη τη σχέση που υποτίθεται ότι ανέπτυξε ο πρόεδρος του Σύριζα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, με την βοήθεια μίας Ελληνοαμερικανίδας σοσιαλιτέ.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, ο Κασσελάκης εξέφρασε την υποστήριξή του στο πρόσωπο και το έργο του Ελπιδοφόρου -όχι ότι περιμέναμε κάτι άλλο.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, και τον πρόεδρο του Σύριζα υποδέχθηκαν ο “γκράντε” προσωπικός Διευθυντής Επικοινωνίας του Αρχιεπισκόπου, Στράτος Σαφιολέας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης π. Γεδεών Βαρύτιμος.

Στην συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στον τρίτο όροφο, όπου έγινε δεκτός με θέρμη από τον Αρχιεπίσκοπο, πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους, η οποία είχε διάρκεια περίπου 45 λεπτών.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε με θερμά λόγια για τον Ελπιδοφόρο, τονίζοντας πως “είναι σωστό θεσμικά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στηρίξει θεσμικά την ομογένεια και την Αρχιεπισκοπή”, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο Αρχιεπίσκοπος “είναι ένας άνθρωπος που νοιάζεται για την ομογένεια, την Κοινότητα και τον εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας”.

Σημείωσε και τα εξής:




“Είναι πάντα τιμή μου, όταν βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη, στην πόλη την οποία έχω ζήσει δέκα χρόνια από την ζωή μου στην Αμερική, να συναντώ τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, έναν άνθρωπο ο οποίος νοιάζεται πάρα πολύ για την ομογένεια, την Κοινότητα, για τον εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας, για την σχέση με τους νέους.

Είναι τιμή μου πάντα να βρίσκομαι εδώ, να μπορώ να εμπλουτίζω τις σκέψεις μου από την σοφία του και θεωρώ ότι είναι σωστό θεσμικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε κάθε επίσκεψή του, να βρίσκεται εδώ και θα στηρίξουμε θεσμικά, από την Ελλάδα, και την ομογένεια και την Αρχιεπισκοπή, όσο παραπάνω μπορούμε”, ήταν οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην συνέχεια, όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η επίσκεψη του οποίου στις ΗΠΑ είναι ιδιωτική και δεν έγκειται σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, αποχώρησε από την Αρχιεπισκοπή χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Το δημοσιογραφικό σύστημα του Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, προσπαθεί να πείσει ότι η απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για την αντικατάσταση του αποτελεί πρωτοβουλία της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια. Είναι απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Επίσης τα “παιδιά” του Ελπιδοφόρου ισχυρίστηκαν ότι η κ. Παπαδοπούλου δεν έχει καλές σχέσεις με τον Αμερικανό πρέσβη Τζόρτζ Τσούνη. Ούτε αυτή η “είδηση” είναι ορθή. Είναι εντελώς λάθος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Με αυτά και εκείνα χάσαμε και τον κ. Βασίλειο Δρόσο, που ήταν στα μέσα και στα έξω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μέχρι που για άγνωστο λόγο τον έδιωξε ο Ελπιδοφόρος. Ο κ. Δρόσος επέστρεψε στην Ελλάδα… Μας είπαν, πάντως, ότι τον είδαν να περιφέρεται και να …κόβει κίνηση στο συνέδριο των Αρχόντων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τον Ελπιδοφόρο για το αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής;

Ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν ακούει, δεν διαβάζει, δεν καταλαβαίνει: Πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει ξανά τον υπό αμφισβήτηση Ελπιδοφόρο, θέλει να τον στηρίξει;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: