Στον εισαγγελέα σήμερα οι 13 συλληφθέντες για την πρόκληση της πυρκαγιάς στην Ύδρα από εκτόξευση πυροτεχνημάτων από θαλαμηγό [videos]

Εικόνα από τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί της Ύδρας. Photo via STAR TV




Eνώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά θα οδηγηθούν σήμερα Κυριακή οι 13 συλληφθέντες, μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στη θαλαμηγό και σύμφωνα με ενδείξεις ήταν εκείνοι που έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας το βράδυ της Παρασκευής.

  • Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει τουρίστες από το Καζακστάν, που πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα 13 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέλαβε την έρευνα για την υπόθεση και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα κατασχέθηκε η θαλαμηγός.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα 22 Ιουνίου 2024, από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς ημεδαποί ως υπαίτιοι πρόκλήσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστη, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τα βεγγαλικά που εκτόξευσαν οι επιβάτες της θαλαμηγού. Η Πυροσβεστική αφού εξέτασε τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή προχώρησε στην κατάσχεση του σκάφους αναψυχής που είχε φτάσει στη Βουλιαγμένη.

Όπως κατήγγειλαν την ώρα της πυρκαγιάς οι εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».

Οι Αρχές αξιοποίησαν την κατάθεση καπετάνιου παρακείμενου σκάφους που είδε το συμβάν.




 




 

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές στην Κερατέα και την Άνδρο: Εξαπλώθηκαν λόγω ισχυρών ανέμων και απειλούσαν σπίτια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: