Τι δουλειά έχει ο Κασσελάκης να τρέχει σε επιδείξεις μόδας στο Σικάγο όταν η Ελλάδα καίγεται; Γιατί αποφεύγει τις επαφές με τους σημαντικούς παράγοντες της Αμερικής;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγο του Τάιλερ, την κ. Ελένη Μπούση και τον Δρ. Λεωνίδα Πλατανιά. Φωτογραφία via Leonidas Platanias, MD, @LeonidasPlatan1




ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ – Σικάγο

«Πυλώνας σταθερότητας» περιγράφεται τακτικά η Ελλάδα εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε καλή εκτίμηση και ακόμη περισσότερο αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν οι άνθρωποι θέλουν να εγείρουν αμφιβολίες για την πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας, επισημαίνουν έναν κύριο ένοχο – τον Στέφανο Κασελάκη. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος “πούλησε” ως πλεονεκτήματα στους ψηφοφόρους του Σύριζα τα χρόνια που έζησε στην Αμερική και τη «δουλειά» του στην εκστρατεία του τότε Δημοκρατικού υποψήφιου, Τζο Μπάιντεν, δεν κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να περιηγηθεί καθόλου στην Αμερική.

Η απώλεια του Ευάγγελου Καλπαδάκη ως Διπλωματικού Σύμβουλου, που ήξερε πώς να δράσει στους πολιτικούς χώρους και στα κέντρα “κατασκευής” πολιτικής όπως και στην Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες – ήταν αρνητική εξέλιξη.

  • Πρόσθεσε στα λάθη την καταστροφική -κατά τη γνώμη των σοβαρών ομογενών μας- ακύρωση της συνάντησης του με την εβραϊκή οργάνωση AIPAC, μέσω της οποίας κατάφερε να έρθει απέναντι όχι μόνο το Εβραϊκό Λόμπι, αλλά και στην αμερικανική εβραϊκή κοινότητα, τα μέλη της οποίας αποδείχθηκαν πολύ καλοί φίλοι της Ελλάδας.

Και για κάποιον που πριν από ένα χρόνο μας είπε ότι ο Λευκός Οίκος του είχε προτείνει δουλειά, ήταν πραγματικά αξιοσημείωτο ότι δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μια συνάντηση υψηλού επιπέδου -έστω και ανεπίσημα- με κανέναν στην κυβέρνηση Μπάιντεν, πέραν μίας χαμηλόβαθμης υφυπουργού.

Τώρα ήρθε το αινιγματικό του ταξίδι στο Σικάγο. Τα τελευταία 10 χρόνια υπήρξαν αρκετές επισκέψεις υψηλού επιπέδου σε αυτήν την πόλη. Ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επισκέφθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να την επισκεφθεί τον Ιανουάριο, αλλά αρρώστησε. Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και οι Υπουργοί Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Κωνσταντίνος Κόμπος (ο τελευταίος την περασμένη εβδομάδα μάλιστα) την επισκέφτηκαν όλοι. Βρέθηκαν στο Σικάγο και οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Έτσι για την πρώτη του επίσκεψη στο Σικάγο, ο κ. Κασσελάκης είχε έναν οδικό χάρτη. Θα μπορούσε να είχε μιλήσει με το Συμβούλιο του Σικάγου για Παγκόσμιες Υποθέσεις ή στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Θα μπορούσε να είχε συναντηθεί με αμερικανικούς εταιρικούς κολοσσούς με έδρα το Σικάγο -United Airlines, Hyatt ή Invenergy – που συναλλάσσονται με την Ελλάδα.

Θα μπορούσε να είχε συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιλινόις, Αλέξη Γιαννούλια, ο οποίος επιβλέπει το μεγαλύτερο πολιτειακό γραφείο του στην Αμερική. Θα μπορούσε να έχει συναντηθεί με τους ανθρώπους του HALC, το οποίο την ίδια εβδομάδα έκανε ανεκτίμητες διασυνδέσεις για τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών στο Σικάγο.

  • Θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ναθαναήλ. Θα μπορούσε να είχε συναντηθεί με αξιωματούχους από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών – που θα φιλοξενηθεί στο Σικάγο – αφού μας είπε ότι εργάστηκε στην εκστρατεία του κ. Μπάιντεν πριν μερικά χρόνια.

Θα μπορούσε να τα είχε κάνει όλα αυτά, αλλά δεν τα έκανε. Αντίθετα, ο Κασσελάκης αποφάσισε να επικεντρωθεί στο να πάει σε μια επίδειξη μόδας (προφανώς για να δείξει ότι δεν φοράει κάλτσες, όπως με κακεντρέχεια είπαν παριστάμενοι).

Δεδομένου ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε έναν αξιόλογο σκοπό – την έρευνα για τον καρκίνο – είχε δίκιο να παρευρεθεί. Αλλά γιατί να “κατασκευάσει” το πρώτο του ταξίδι στο Σικάγο μόνο γύρω από αυτή την εκδήλωση και μόνο; Αυτό δεν είναι καθόλου σοβαρό τον κατηγορούν παράγοντες της Ομογένειας. Η κρίση ηγεσίας στα αριστερά της Ελλάδας είναι πιο σοβαρή από όσο φανταζόμασταν, μας είπαν…

Ίσως αυτό το ταξίδι να ήταν ο τρόπος για να αλληλεπιδράσουν στοιχεία φίλα προσκείμενα στον Ελπιδοφόρο. κ. Η Ελένη Μπούση (η οποία παρουσίασε τον Κασσελάκη ως τον «επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδας») τον κάλεσε στην επίδειξη μόδας. Είναι μία εκ των  πιο ένθερμων υποστηρικτών του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, επειδή λειτούργησε στη βάφτιση των εγγονιών της.

Μήπως προσπαθεί ο Ελπιδοφόρος να στρατολογήσει ως υποστηρικτές του τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Μία απλή ερώτηση κάνουμε.. Και μήπως ο Κασσελάκης δεν το υποψιάστηκε καν; Ή απλά πάει με το …κύμα και τον παρασύρει;

Δεδομένου ότι κάποιοι στην Ελλάδα αναδεικνύουν σε μείζον θέμα τα μικρά ταξίδια που κάνει ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης στο σπίτι του στην Κρήτη, αξίζει να ρωτήσουμε τι πρόκειται να κάνει -ή τι έκανε- ο Κασσελάκης για τόσο χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας και ο Κασσελάκης να αποδεικνύεται ανίκανος στην προσέγγισή του στην Αμερική. Αν υπήρχε οιωνός για τις καταιγίδες που έπονται για την αριστερά υπό τον Κασσελάκη, η υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Σικάγο είχε να αντιμετωπίσει τη βροχή…

Δημοσκόπηση GPO: Τον Αλέξη Τσίπρα με διπλάσια ποσοστά από τον Στέφανο Κασσελάκη θέλουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για ηγέτη της ενωμένης Κεντροαριστεράς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: