Οι απειλές από τους τρομοκράτες της Χεζμπολλάχ και το σκάνδαλο στη μονή Αββακούμ στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Oι απειλές της Χεζμπολλάχ κατά της Κύπρου αν εμπλακεί στον πόλεμο με το Ισραήλ, οι εξελίξεις με το σκάνδαλο στη μονή Αββακούμ, η παράταση των μέτρων για ανακούφιση των νοικοκυριών εξαιτίας της ακρίβειας, η συζήτηση στη Βουλή για τον ανεξάρτητο φορέα κοινωνικής στήριξης και πληροφορίες για ανώνυμους λογαριασμούς στα ΜΚΔ που προέρχονται, όπως υποστηρίζεται, από το Προεδρικό, είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριο της θέμα κάτω από τον τίτλο «Βρώμικα accounts του Προεδρικού» και γράφει ότι στήνονται ανώνυμοι λογαριασμοί στα ΜΚΔ με σκοπό τη συκοφάντηση και σπίλωση, όπως αναφέρεται, και καλείται το Προεδρικό να δώσει στη δημοσιότητα ποιοι εργοδοτούνται στο Προεδρικό και πόσα πληρώνονται. Αλλού αναφέρεται σε νέο κύκλο ερευνών για το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ. Επίσης η «Α» δημοσιεύει ρεπορτάζ από τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών για τον φορέα κοινωνικής στήριξης.

«Στο κάδρο του πολέμου βάζει την Κύπρο η Χεζμπολάχ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει για τις προειδοποιήσεις του ηγέτη της οργάνωσης ότι κάθε βοήθεια προς το Ισραήλ θα καταστήσει στόχο τη χώρα μας. Αλλού αναφέρει ότι δεν αποκλείονται και άλλες συλλήψεις για το σκάνδαλο Αββακούμ. Ο «Π» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι αξιολογούνται ως άριστοι εκπαιδευτικοί που είναι εκτός τάξης γιατί εκτελούν άλλα καθήκοντα ή λόγω αποσπάσεων.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Σφάχτηκαν για το ταμείο Φιλίππας» αναφέρεται στη συζήτηση στη Βουλή για τον ανεξάρτητο φορέα κοινωνικής στήριξης και τις τοποθετήσεις της συζύγου του ΠτΔ και βουλευτών κατά τη διάρκεια της συζήτησης που, όπως γράφει η εφημερίδα, ξέφυγε με προσβολές και υπονοούμενα. Αλλού γράφει για την ανάληψη των καθηκόντων του από τον πρώτο Υφυπουργό Μετανάστευσης. Ο «Φ» σε άλλο θέμα γράφει για τις απειλές της Χεζμπολλάχ κατά της Κύπρου.

«Μπροστά στο τεράστιο κύμα ακρίβειας η Κυβέρνηση επιστρέφει ψίχουλα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρει ότι η επιδότηση στο ρεύμα δίνει στήριξη 6 ευρώ ανά μήνα σε κάθε δικαιούχο. Αλλού γράφει για την πρόταση της Κυβέρνησης που πάει στη Βουλή για απαγόρευση της χρήσης κινητού στη Μέση Εκπαίδευση.  Η «Χ» σε άλλο θέμα αναφέρεται, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία, στα μεγάλα προβλήματα με τους παράνομους σκυβαλότοπους.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Ελπίδα για ταξίδια χωρίς βίζα ως το νέο χρόνο» και αναφέρεται στις τοποθετήσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα κατάργησης θεώρησης εισόδου στις ΗΠΑ. Αλλού αναφέρει ότι στα κατεχόμενα αποκλείονται Πακιστανοί από συγκεκριμένες παραλίες. Επίσης σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολλάχ για εμπλοκή Κύπρου στον πόλεμο με το Ισραήλ.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο και ξεκινά αμέσως δουλειά ο υφυπουργός Μετανάστευσης της Κύπρου, Νικόλας Ιωαννίδης: «Θα διαφυλάξω τα συμφέροντα του κυπριακού κράτους»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: