Ευτυχώς θετική εξέλιξη… Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Κορωπί: Μάχη με διάσπαρτες εστίες, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαρκόπουλο

Πυροσβέστες επιχειρούν σε φωτιά στον οικισμό Κίτσι, κοντά στο σημείο που ξέσπασε πυρκαγιά στην λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση κάνει λόγο ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σχετικά με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει κοντά στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν», είπε ο κ. Κωνσταντέλλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη Βάρης Κορωπίου δείχνει πλέον καλύτερη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα, 45 οχήματα και εκ περιτροπής 6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά έπνεαν ισχυροί άνεμοι που έφταναν έως και τα 7 μποφόρ.

Αργά το μεσημέρι, οι κάτοικοι σε Κίτσι και Λαμπρικά έλαβαν μήνυμα απομάκρυνσης μέσω του 112.

Για εμπρησμό μιλά ο Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για εμπρηστή, ενώ προανήγγειλε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα οπτικό υλικό.

«Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος την πυρκαγιά, που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαρκόπουλο- Σε ποια σημεία παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή του Μαρκόπουλου ενώ στα μόνα σημεία που ισχύει ακόμα διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι, είναι στα ακόλουθα σημεία:

 

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την οδό ‘Ανδρου

 

 

Ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης του καλοκαιριού, 300 φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Επικίνδυνη η κατάσταση σε Κορωπί- Βάρη – Καίγονται επιχειρήσεις και σπίτια, εκκενώσεις οικισμών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: