Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ και ο Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Κυπριακής Δημοκρατίας στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Τετάρτη

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ με τη σύλληψη του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, ο Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ – Κυπριακής Δημοκρατίας, και ο συνδυασμός ακρίβειας και υψηλών επιτοκίων που συνεχίζει να πλήττει επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου την Τετάρτη.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στο κελί ο αρχιμανδρίτης» αναφέρεται στο κύριό της θέμα τξς στη σύλληψη του εν αρχία Αρχιμανδρίτη της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκτάριου και στην προσαγωγή του στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας με κατηγορίες για 11 αδικήματα κυρίως οικονομικής φύσεως. Αλλού, αναφέρεται σε επιστολή του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών προς το Υπουργείο Εμπορίου περί σοβαρών λαθών στα παρατηρητήρια τιμών προϊόντων. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να προκαταλάβει ενδεχομένως καταγγελίες για την ε/κ πλευρά στην έκθεση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ σε σχέση με τους χειρισμούς για τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ισχυροποιούνται οι δεσμοί με το δυτικό στρατόπεδο» και γράφει για πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για την Κύπρο από τον θεσμοθετημένο Στρατηγικό Διάλογο με τις ΗΠΑ. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου για σοβαρά αδικήματα εξαπάτησης πιστών και αδήλωτων εισοδημάτων. Γράφει σε άλλο θέμα ότι μέλη της Αστυνομίας εμπλέκονται σε 20 συνολικά υποθέσεις αναφορικά με αδικήματα σεξουαλικής ή άλλης παρενόχλησης εναντίον γυναικών εντός και εκτός Σώματος.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Οικονομικά αμαρτήματα ηγουμένου» γράφει για την τετρασέλιδη έκθεση του Τμήματος Φορολογίας, η οποία δημιούργησε νέα δεδομένα στα υπό διερεύνηση φερόμενα οικονομικά αδικήματα στη Μονή Οσίου Αββακούμ και στη σύλληψη του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου. Γράφει αλλού ότι κοκτέιλ λοιμώξεων καταγράφεται τον τελευταίο μήνα σε παιδιά και νήπια εν μέσω καύσωνα. Γράφει ακόμη για αγώνα που γίνεται για να κλείσουν 113 παράνομοι σκυβαλότοποι, οι οποίοι αποτελούν εστίες ρύπανσης και πυρκαγιών.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Στα ύψη τα επιτόκια και μας εμπαίζουν για μείωση με ευχολόγια!» και γράφει ότι δεκάδες νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες στην αποπληρωμή των δόσεων των δανείων τους. Σε άλλο θέμα γράφει για «καύσωνα» ακρίβειας από την απόφαση της Κυβέρνησης για τερματισμό των μέτρων που αφορούν στο ρεύμα και τα πετρελαιοειδή. Αλλού αναφέρεται σε προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γραφείο Επιτρόπου Δικαιωμάτων Παιδιού λόγω υποστελέχωσης.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Συνελήφθη μοναχός για μοναστηριακό σκάνδαλο» αναφέρεται στη σύλληψη του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου και στην προσαγωγή του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε προειδοποιήσεις των αγροτών για αυξήσεις τιμών στα γεωργικά προϊόντα, ελλείψει κυβερνητικής στήριξης. Αναφέρεται επίσης σε παράπονα για τα υψηλά επιτόκια τραπεζικού δανεισμού.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Στις αγορές με όπλο τις αξιολογήσεις» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η Κύπρος εκμεταλλεύεται το μομέντουμ και προχωρά στην έκδοση επταετούς ομολόγου για άντληση 1 δισ. ευρώ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι επιτόκια και πληθωρισμός απασχόλησαν την Ετήσια Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών. Αλλού γράφει ότι μειώνονται οι μεταναστευτικές ροές προς Κυπρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Για «πολύ θετική εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη» ομιλεί το ΔΗΚΟ για τη συμφωνία Στρατηγικού Διαλόγου Κύπρου-ΗΠΑ: Στηρίζει την απόφαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: