Άλλα αντ’ άλλων ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ως να μην ήταν δέκα χρόνια συγκυβέρνηση: Χαίρεται που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν αποκλείει σε μελλοντικό στάδιο αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ και βουλευτής Αβέρωφ Νεοφύτου. Φωτογραφία από την ιστοσελιδα του.




Χαίρομαι που σήμερα, για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αποκλείει σε μελλοντικό στάδιο αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X», ο πρώην πρόεδρος του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου.

Υπενθυμίζουμε ότι το κόμμα του κ. Νεοφύτου συγκυβερνούσε για δέκα χρόνια με τον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, αλλά ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, για ένταξη δηλάδή της Κύπρου στη Δυτική Συμμαχία. Γιατί; Διότι η Τουρκία θα κατέθετε αμέσως βέτο σε όποιο αίτημα της Λευκωσίας. Ούτε αυτό το απλό δεν το γνωρίζει;

Υπενθυμίζεται ότι, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, στη Χοιροκοιτία, και ερωτηθείς αν υπό το φως της συμφωνίας Κύπρου και ΗΠΑ έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υποβληθεί αίτηση για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το θέμα δεν αποτελεί επιλογή στην παρούσα συγκυρία, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχρονική θέση της Τουρκίας, η οποία είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Από κει και πέρα θεωρώ ιστορική τη συμφωνία που υπεγράφη χθες, ανάμεσα σε πολλά άλλα θα βοηθήσει στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, των εμπορικών μας σχέσεων, είναι και μια αναγνώριση του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής ως ένας προβλέψιμος, σταθερός, αξιόπιστος εταίρος. Και θεωρώ ότι είναι κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

  • ΔΗΣΥ: Ο δυτικός προσανατολισμός της Κύπρου θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η θεσμοθέτηση του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ, επιβεβαιώνει τον κομβικό της ρόλο στην περιοχή της χώρας μας.

Ο δυτικός προσανατολισμός της Κύπρου θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η θεσμοθέτηση του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ, στη βάση των πολιτικών της τελευταίας δεκαετίας, μεγεθύνει το διεθνές αποτύπωμα της χώρας μας και επιβεβαιώνει τον κομβικό της ρόλο στην περιοχή.

Εδραιώνει παράλληλα τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και επεκτείνει τη συνεργασία σε ζωτικούς τομείς όπως η ασφάλεια και η ενέργεια. Ενώ εξελικτικά θα μπορούσε να δράσει καταλυτικά για θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο δυτικός προσανατολισμός της Κύπρου θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος, με συνεχείς προσπάθειες εμβάθυνσης.

Άθλια προβοκάτσια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ανάρμοστο παιγνίδι για τους μετανάστες στη Νεκρή Ζώνη, τους έστησε σκηνές ο ΟΗΕ πριν εμφανιστούν!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: