«Δεν παίξαμε με αυτοπεποίθηση σήμερα», δήλωσε ο ηττημένος Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει χρόνος για ειδική προετοιμασία» λέει ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού, που θέλει τρίτη νίκη

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Ντίνος Μήτογλου (Δ) επιχειρεί το καλάθι, κατά τη διάρκεια του 4ου αγώνα του τελικού των playoff του πρωταθλήματος της Basket League μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στο Σ.Ε.Φ., την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Στην αδυναμία διαχείρισης της πίεσης, στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» από τον Παναθηναϊκό στο τέταρτο τελικό της σειράς της Basket League (2-2) και την απώλεια της ευκαιρίας της κατάκτησης του τίτλου από τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είναι προφανές ότι δεν διαχειριστήκαμε την πίεση, με αποτέλεσμα να χάσουμε τόσα πολλά σουτ και να πάρουμε λάθος αμυντικές αποφάσεις. Δίκαια κέρδισαν σήμερα. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη μας».

Για το αν το διπλό στη Βαρκελώνη έχει ομοιότητες με το ματς της Παρασκευής (14/6) στο ΟΑΚΑ:

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Να παίξουμε με λιγότερη πίεση. Γιατί σήμερα ήμασταν διστακτικοί σε αρκετά πράγματα. Ήταν πολλές φορές οι συγκυρίες κόντρα, αλλά συνήθως πάνε με την ομάδα που έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στα ριμπάουντ. Εμείς πρέπει νωρίτερα να θέσουμε τις βάσεις για το παιχνίδι».

Για το αν επηρεάζει ο… χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων των «αιωνίων»:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας σε αυτά πολλά χρόνια τώρα. Εμείς έπρεπε να μην επηρεαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επηρεάζονται. Εμείς πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι μας, στις ικανότητές μας σαν ομάδα και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Δεν παίξαμε με αυτοπεποίθηση σήμερα».

Για το ότι οι παίκτες απασχολούνται με πράγματα εκτός γηπέδου:

«Αν υπάρχουν αντεγκλήσεις μέσα στο παιχνίδι, αν υπάρχει ένταση, είναι μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού και από τους δύο. Έτσι είναι, παίζεις για το πρωτάθλημα, θα υπάρχει ένταση. Αν νομίζουμε ότι εδώ είναι σχολικός αθλητισμός, δεν είναι. Είναι επαγγελματικός, υπάρχουν τίτλοι, υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν πριμ, υπάρχουν καριέρες».

  • Αταμάν: «Δεν υπάρχει χρόνος για ειδική προετοιμασία»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, μετά το «πράσινο» διπλό στο ΣΕΦ και την ισοφάριση της σειράς των τελικών της Basket League σε 2-2.

Ο Τούρκος προπονητής μίλησε για το «κλειδί» της επιτυχίας, ξεχωρίζοντας τον Κέντρικ Ναν, για τον περιορισμό του Μιλουτίνοβ και για την προετοιμασία ενόψει του πέμπτου και τελευταίου τελικού στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνει και τον εφετινό πρωταθλητή.

Αναλυτικά:

«Νομίζω ότι στο πρώτο μέρος επηρεαστήκαμε από την ατμόσφαιρα, το γήπεδο ήταν πολύ ζεστό. Αμυντικά κάναμε πολλά λάθη. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος δεν τους δώσαμε τους πόντους στο ζωγραφιστό που βρήκαν στο πρώτο μέρος.

Όταν είδαμε ότι ο Κέντρικ Ναν άρχισε να σκοράρει, του δώσαμε τη μπάλα. Ελέγξαμε το παιχνίδι και φτάσαμε στη νίκη. Είναι απίστευτο ότι τόσο έμπειροι παίκτες έδωσαν τόσες πολλές βολές στον Ολυμπιακό. Παραπονέθηκα για αυτό στους παίκτες μου, δεν ξέρω αν πρέπει να παραπονεθώ σε κάποιον άλλον», είπε ο Αταμάν και συνέχισε αναφερόμενος στον περιορισμό του Μιλουτίνοβ:

«Ναι, στο δεύτερο μέρος παίξαμε διαφορετική άμυνα, προσπαθήσαμε να σταματήσουμε τον Μιλουτίνοβ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε την ίδια άμυνα απέναντι στον Λεσόρ».

Για τα buzzer beater του Παναθηναϊκού: «Ναι, ίσως ήμασταν τυχεροί σήμερα».

Για τους πόντους που δέχθηκαν οι «πράσινοι» στο ημίχρονο: «Μιλήσαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε για αμυντικές καταστάσεις, να είμαστε πιο επιθετικοί. Ήταν παρόμοια με τον τελικό με τη Ρεάλ».

Για την προετοιμασία στα do or die παιχνίδια: «Δεν υπάρχει χρόνος για ειδική προετοιμασία. Θα αναλύσουμε γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε, όπως όλα τα παιχνίδια που παίξαμε στο ΟΑΚΑ στην EuroLeague».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Στο ΟΑΚΑ, σε 5ο αγώνα θα κριθεί πλέον ο πρωταθλητής της Basket League: Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ΣΕΦ με 88-85 του Ολυμπιακού [highlights, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: