Επιμένει στη φιλορωσική γραμμή ο Ορμπαν: Θα συζητήσουμε τη μη συμμετοχή στην αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία προαναγγέλλει για την επίσκεψη του Στόλτενμπεργκ

FILE PHOTO: Hungarian Prime Minister Viktor Orban, leader of the ruling Fidesz party, speaks to the media after casting his vote at a polling station during the European Parliament and the local elections in Budapest, Hungary, 09 June 2024. EPA, Szilard Koszticsak HUNGARY OUT




Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την Τετάρτη τη Βουδαπέστη, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

«Σε δύο ημέρες, ο γενικός γραμματέας θα βρίσκεται εδώ, για να συζητήσουμε τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία», δήλωσε ο Όρμπαν. Η Βουδαπέστη έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της Συμμαχίας για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τον οποίο ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα «παράλογη αποστολή».

Η Ουγγαρία, χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ έχει μπλοκάρει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στήριξης του Κιέβου. Ο ούγγρος πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί δεσμούς με τη Μόσχα, επικρίνοντας έντονα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουγγαρία Βουδαπέστη 

Χάθηκε από τα ραντάρ και αγνοείται στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουϊ κι άλλα 9 άτομα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: