Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στην Κύπρο: Άνοιξαν οι κάλπες για τις διπλές εκλογές, οι πολίτες ψηφίζουν και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (video)

Ο Γενικός Έφορος Εκλογής, Δρ Ελίκκος Ηλία. Φωτογραφία από βίντεο, AlphaNews Live




Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες σε όλη την Κύπρο για τη διεξαγωγή των διπλών εκλογών, για ανάδειξη των έξι Ευρωβουλευτών, που θα εκπροσωπούν την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και για την ανάδειξη των νέων αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σχολικών Εφορειών. Δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 698.896 εκλογείς.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Δρ Ελίκκο Ηλία, οι κάλπες άνοιξαν στις 7πμ και στα 1.847 εκλογικά κέντρα, που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα 10 εκλογικά κέντρα της Ελλάδας.

Στις 9πμ ώρα Κύπρου θα ανοίξει, επιπλέον, η κάλπη στο Βέλγιο και στις 10πμ οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Η ψηφοφορία ξεκίνησε ομαλά χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι”, σημείωσε ο Έφορος.

Θα ακολουθήσει διάλειμμα μιας ώρας και η ώρα 1 μετά το μεσημέρι θα επαναρχίσει η διαδικασία. Όλες οι κάλπες κλείνουν στις 6 το απόγευμα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο προεδρεύων υπάλληλος δύναται να παρατείνει τις ώρες ψηφοφορίας, το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα, αν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων έξω από το εκλογικό κέντρο που περιμένουν να ψηφίσουν, όπως ανέφερε ο Έφορος.

Ο Έφορος κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

  • Σε 2.657 ανέρχονται οι εκλογείς των κατεχόμενων Δήμων που ψηφίζουν στην Πάφο

Οι εκλογείς των κατεχόμενων Δήμων Αμμοχώστου, Κερύνειας, Μόρφου, Λύσης, Λαπήθου, Λευκονοίκου, Ακανθούς, Κυθρέας και Καραβά που έχουν δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 και θα ψηφίσουν στην Πάφο ανέρχονται σε 2.657, σύμφωνα με τον Έφορο της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργο Χρυσαφίνη και την κατανομή των εκλογέων αυτών κατά επαρχία διαμονής.

Για σκοπούς της ψηφοφορίας, για τους κατεχόμενους Δήμους θα λειτουργήσουν, για τον κάθε Δήμο ξεχωριστά, ειδικά εκλογικά κέντρα, κατά επαρχία.

Για τον Δήμο Αμμοχώστου, θα ψηφίσουν στην Πάφο 1.277 σε 2 εκλογικά κέντρα.

Για τον Δήμο Κερύνειας, θα ψηφίσουν στην Πάφο 104 σε ένα εκλογικό κέντρο.

Για τον Δήμο Μόρφου θα ψηφίσουν στην Πάφο 670 σε 2 εκλογικά κέντρα.

Για τον Δήμο Λύσης θα ψηφίσουν στην Πάφο 72 σε 1 εκλογικό κέντρο.

Για τον Δήμο Λαπήθου θα ψηφίσουν στην Πάφο 166 σε ένα εκλογικό κέντρο.

Για τον Δήμο Λευκονοίκου θα ψηφίσουν στην Πάφο 49 σε ένα εκλογικό κέντρο.

Για τον Δήμο Ακανθούς θα ψηφίσουν στην Πάφο 28 σε ένα εκλογικό κέντρο.

Για τον Δήμο Κυθρέας θα ψηφίσουν στην Πάφο 122 σε ένα εκλογικό κέντρο.

Για τον Δήμο Καραβά θα ψηφίσουν στην Πάφο 169 σε ένα εκλογικό κέντρο.

Αναφέρεται ότι οι γνωστοποιήσεις για τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων και η κατανομή των εκλογέων, για τον κάθε Δήμο ξεχωριστά, έχουν αναρτηθεί σε περίοπτα μέρη στα Γραφεία των Επάρχων και δημοσιεύτηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024.

Οι εκλογικές γνωστοποιήσεις θα αναρτηθούν, επίσης, έξω από τα εκλογικά κέντρα, την ημέρα των εκλογών, για ενημέρωση των εκλογέων.

Σημειώνεται πως για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, οι εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών ή στα κατά τόπους Γραφεία των οικείων Εφόρων Εκλογής.

Επίδειξη ισχύος της Εθνικής Φρουράς στο σύνολό της, στην διακλαδική άσκηση ΤΑΜΣ «Νικητής-Δήμητρα 2024»: Έγινε σε όλη την κυπριακή επικράτεια [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: