Τα προβλήματα λόγω καύσωνα, κυρίως σε σχολεία χωρίς κλιματισμό και οι συνομιλίες για το Κυπριακό στο επίκεντρο των κυπριακών εφημερίδων την Παρασκευή

File Photo Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο συνεχιζόμενος καύσωνας και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία που δεν έχουν κλιματιστικά, τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση λόγω της αύξησης στην ηλεκτρική ενέργεια από τον καύσωνα, το Κυπριακό και η συνάντηση της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ μαζί με τον Αντόνιο Γκουτέρες και τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, οι εκλογές της Κυριακής και οι εκκλήσεις των κομμάτων καθώς και άλλα θέματα δεσπόζουν στο σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποχωρούν λόγω καύσωνα» γράφει στο κύριο της θέμα ότι κανείς  δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της καθυστέρησης στην εγκατάσταση κλιματιστικών. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Γεραπετρίτη ότι συμφώνησαν με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ότι είναι μια ευκαιρία την οποία δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί για το Κυπριακό. Προβάλλει επίσης το μήνυμα της Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι δυνατός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Τα παιδιά μας ‘τηγανίζονται’ σε σχολικές αίθουσες – καμίνια» γράφει ότι από τον περασμένο Οκτώβριο υπόσχονται εγκατάσταση κλιματιστικών αλλά δεν έκαναν τίποτα. Γράφει επίσης ότι χρειάστηκαν εννέα χρόνια για να πάρει πίσω η Κύπρος το διαβατήριο από τον Μαλαισιανό χρηματιστή Τζο Λόου με την ένστασή του να έχει απορριφθεί στις 5 Ιουνίου 2024.  Προβάλλει επίσης τη συνάντηση της Μαρίας Άνχελα Ολγκίν με τον ΓΓ του ΟΗΕ για το αποτέλεσμα των επαφών της για το Κυπριακό ενώ άλλοι παίκτες ψάχνουν φόρμουλες για να μετατρέψουν το διάλογο σε υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Σε μια κλωστή η ηλεκτροδότηση» και γράφει ότι τον κίνδυνο σοβαρού ελλείματος ηλεκτρικής ενέργειας και αποσύνδεσης χιλιάδων καταναλωτών από το δίκτυο ηλεκτρισμού μέσα σε συνθήκες αφόρητου καύσωνα, αντιμετώπισε η χώρα το τελευταίο 24ωρο και συνεχίζει να αντιμετωπίζει. Γράφει επίσης ότι όλα τα αρμόδια Υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Αναφέρει επίσης ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ κράτησε την Μαρία Ανχελα Ολγκίν μέχρι τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Η ακρίβεια συνεχίζει να τρίζει τα δόντια και η κυβέρνηση σιωπά» γράφει στο κύριο της θέμα ότι είναι τιμωρητικού χαρακτήρα για την κοινωνία η επιβολή πράσινης φορολογίας χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα και υποδομές. Αλλού αναφέρει ότι σε καταγγελίες προχώρησαν σε τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι κρατούν τον οργανισμό καθηλωμένο και δεν του επιτρέπουν να μειώσει το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Γράφει επίσης ότι η Ελλάδα εξελέγη μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η αγγλογλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Η Κύπρος πρώτη στον υπερπληθυσμό των φυλακών» και γράφει ότι η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση υπερπληθυσμού με 166 κρατούμενους για 100 θέσεις ενώ είναι επίσης και πρώτη στο ποσοστό γυναικών κρατουμένων. Αλλού προβάλλει την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Μαυροβουνίου Τζάκοβ Μιλάτοβιτς. Αλλού αναφέρει ότι οι θερμοκρασίες έφθασαν τους 43,7 βαθμούς Κελσίου, ρεκόρ για τον μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Ψήφος στο ΑΚΕΛ για ν’ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη αλλαγή» γράφει στο κύριο της θέμα για προσκλητήριο σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη να ενταχθεί στις δυνάμεις που θα αρχίσουν να γράφουν αλλιώς την πορεία του τόπου. Αλλού αναφέρει ότι ο ΔΗΣΥ δεν αλλάζει όσους ηγέτες και αν αλλάξει. Επίσης γράφει ότι Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ και διάφοροι άλλοι από τις ηγεσίες άλλων κομμάτων συνεργάζονται για την αύξηση της λιτότητας για τους πολλούς.

Η εβδομαδιαία «Το Κυπριακό Ποντίκι» υπό τον τίτλο «Η ώρα του κυρίαρχου λαού, εκλογές πολλαπλής σημασίας» αναφέρει στο κύριο της θέμα ότι η Κυριακή είναι ημερομηνία – σταθμός για την ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει ότι πολύ πιθανό να μη δει ξανά την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Προβάλλει επίσης δημοσκόπηση σοκ για τον Ντόναλτ Τραμπ μετά την καταδίκη του.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ είναι ο εκπρόσωπος της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας: Εξελέγη με το ΑΚΕΛ και δεν εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των Κυπρίων πολιτών που τον ψήφισαν…

Ολγκίν και Γεραπετρίτης ενημέρωσαν τον Χριστοδουλίδη για τη συνάντηση με Γκουτέρες: «Σημειώνουμε την προσήλωση του Γ.Γ. στην προσπάθεια επανέναρξης διαπραγματεύσεων», λέει ο Λετυμπιώτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: